Računalništvo, telefonija
12.11.2015 12:23

Deli z drugimi:

Share

Kako izboljšam svojo spletno prisotnost in dobim sanjski job?

Kako izboljšam svojo spletno prisotnost in dobim sanjski job?
Kako izboljšam svojo spletno prisotnost in dobim sanjski job?

Dejstvo je, da vse več delodajalcev še pred razgovorom s kandidatom pregleda njegove profile na družbenih omrežjih. Le kaj bi tvoj sanjski delodajalec rekel ob pogledu na tvoj Facebook, Twitter in LinkedIn profil? Twitter je idealen za deljenje lastnih ali izbranih vsebine z naslovi, povezavami in hashtagi. Facebook je najprimernejši, da pokažeš svojo osebno plat (v zasebnem ali poslovnem smislu). LinkedIn pa v vsakem trenutku zahteva profesionalnost, profesionalnost, profesionalnost. Kako začeti?

Googlaj se

Vpiši svoje ime v iskalnike in poglej, kakšen vtis o tebi dajejo rezultati. Analiziraj, kaj je treba zbrisati in poglej, kaj vse še manjka. Poglej, katerih profilov ne uporabljaš več, pa se prikažejo v zadetkih.

Nastavi zasebnost

Nauči se, kako delujejo nastavitve zasebnosti v različnih omrežjih in jih redno posodabljaj. A pazi – tudi dobro nastavljena zasebnost te ne bo obvarovala pred samim sabo – ne objavi, kar te lahko gnjavi.

Migaj – dober profil je aktiven profil

Redno objavljaj relevantne vsebine – to ti omogoča, da izstopaš iz povprečja. Povezuj se s spletnimi vplivneži in odločevalci na področjih, ki te zanimajo. Izkoristi svojo spletno prisotnost za ustvarjanje dobrega vtisa pri potencialnih delodajalcih.

Povezuj se

Identificiraj posameznike in podjetja, ki jim je vredno slediti na družbenih omrežjih. Pridruži se skupnostim, ki so relevantne za področja, ki te zanimajo. Spremljaj kanale, kjer podjetja in posamezniki objavljajo razpise za delo in ostale relevantne informacije.

Pregleduj svoje profile

Izbriši vsebine, ki te kažejo v slabi luči – ne pozabi na vsebine, ki so jih objavili drugi. Uredi opise v profilih – slovnične napake lahko odvrnejo potencialnega delodajalca. Preverjaj, kako je profil viden tretjim osebam.

Eksperimentiraj

Ob „velikih treh“ (Facebook, LinkedIn, Twitter) razišči tudi nova omrežja. Poišči specializirane skupnosti, ki združujejo ljudi s tebi sorodnimi interesi in si uredi svoje profile na njih (npr. skupnosti za razvijalce, oblikovalce, ipd.). Pokaži s svojo prisotnostjo, da si v koraku s časom in da obvladaš novosti.

Ustvarjaj in deli

Pokaži kaj znaš – objavljaj svoje projekte, izdelke, razmišljanja. Povprašaj strokovnjake – vključi jih v pogovor o svojih projektih. Razširi svoj spletni odtis z osebno spletno stranjo ali blogom, če imaš kaj pokazati na njih.


Potrebuješ pomoč pri pimpanju spletne prezence? Bi rad navdušil svojega sanjskega delodajalca in raztural s prijavo na job? Obišči www.itak.si/ItakJob, oddaj CV in nas prepričaj z močjo besed! Mi pa ti bomo skrajšali pot do sanjske službe.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več