Triki in nasveti
07.03.2012 09:22

Deli z drugimi:

Share

Kako integrirati Pinterestov gumb v vašo spletno stran?

Pinterest je družbeno omrežje, ki bo na vašo stran zagotovo privabilo veliko število obiskovalcev.
Pinterest je družbeno omrežje, ki bo na vašo stran zagotovo privabilo veliko število obiskovalcev.

Če boste na vašo spletno stran želeli privabiti čim več uporabnikov, potem boste vanjo zagotovo morali integrirati gumbe za različna družbena omrežja kot so Facebook, Twitter in vedno bolj popularen Pinterest. Verjetno ste že pred časom vgradili gumba za Facebook in Twitter, a ker se vse več govori tudi o Pinterestu in ker je na njem iz dneva v dan vse več uporabnikom, potem si boste prav gotovo želeli na vašo stran vgraditi poseben Pin gumb, ki bo uporabnikom vaše spletne strani olajšal pinanje vaših vsebin. Ni važno ali se ukvarjate s fotografijo, filmom, kuhanjem, spletom ali čem drugim, Pinterest vam bo v veliko pomoč pri privabljanju novih uporabnikov.

Res, da za Pin gumb obstaja kar nekaj posebnih vtičnikov (seveda če vaša stran bazira na odprtokodnem sistemu WordPress), pa je problem z vtičniki ta, da gumba preko njih ne morete postaviti tja kjer bi si želeli, prav gotovo pa ne želite brskati po datotekah in iskati tisti dve vrstici kode, ki določata njegov položaj. Prva možnost vgradnje Pinterest gumba je torej uporaba nefunkcionalnih vtičnikov, medtem ko druga opcija predstavlja vstavljanje spodnje programske kode znotraj datoteke functions.php, ki je kot vemo osrednja datoteka za modificiranje določenih funkcionalnosti znotraj sistema WordPress. S pomočjo omenjene kode lahko Pinterestov gumb postavimo kamorkoli želimo, a vam pred tem svetujemo, da kot prvo napravite varnostno kopijo datoteke functions.php.

<a href="%E2%80%9Dhttp://pinterest.com/pin/create/button/?url=&media=ID ) ) ?>&description=” class=”pin-it-button” count-layout=”horizontal”>Pin It


Prijavi napako v članku