Računalništvo, telefonija
18.05.2012 10:13

Deli z drugimi:

Share

Kako do enostavnega vodenja vpisa, sprejema in razvrščanja otrok v vrtce?

Podjetje PRONET Kranj, član tehnološkega parka RC IKT in priznani ponudnik poslovne programske opreme, je v letošnjem letu predstavil novo spletno rešitev, in sicer IS za vodenje vpisa in sprejem otrok v vrtec. Programska rešitev ProVRTEC se poteguje za nagrado EuroCloud Slovenija za Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi. O ProVRTCU smo se pogovarjali s Slavkom Frelihom, vodjem prodaje pri omenjenem podjetju.
ProVRTEC - IS za centralno evidenco in pregled vpisa otrok v vrtce
ProVRTEC - IS za centralno evidenco in pregled vpisa otrok v vrtce

Kaj sploh je ProVRTEC?

ProVRTEC je spletna programska rešitev, namenjena vrtcem, občinam in staršem. Gre za centralno evidenco in obdelavo vpisa otrok v vrtce. Razvili smo jo v začetku leta 2012. Že v fazi razvoja aplikacije smo zabeležili povečano zanimanje za namestitev in uporabo. Z boljšo in preglednejšo evidenco in optimizacijo poslovnih procesov smo namreč dejansko pomagali pri reševanju problematike dolgih čakalnih vrst in zagotovili več prostih mest. Na čakalnih listah je zaradi avtomatskega razporejanja dejansko ostalo manj otrok.

Katere prednosti bi lahko izpostavili pri ProVRTCU?

Vsekakor bi poudaril, da je rešitev v celoti prilagodljiva lokalnim posebnostim vrtcev in občin. S tem obe ustanovi pridobita transparenten IS, saj centralni register vsebuje vse podatke za evidenco in prostorsko načrtovanje prostih mest in oddelkov. Zagotovljena je tudi priprava podatkov za ministrstvo in t.i. oglasne table ter čakalni seznami. Posebej velja izpostaviti možnost simulacij razporeditve otrok po oddelkih vrtca, saj je po meni znanih podatkih to edina programska rešitev v Sloveniji, ki to omogoča.

Rekli ste, da je rešitev namenjena tako za občine kot za vrtce. Kako to?

Vrtcem program omogoča elektronsko vodenje vpisa, ki lahko tekoče obravnavajo in ažurirajo vloge, oblikujejo prednostne sezname ter obvestila za starše. Vse to gre seveda avtomatsko in po e-pošti do staršev ali skrbnikov. Za občine pa je zagotovljena enotna evidenca in centralni čakalni seznam za vse vrtce v občini, takojšen dostop do informacije o številu mest, določitve števila točk, prednostnega vrstnega reda in še marsikaj.

Še kaka druga dodana vrednost za občine in vrtce?

ProVRTEC je orodje, ki odpravlja težave, ki danes povzročajo dolge čakalne vrste in nejevoljo staršev. Proces obdelave in simulacije razporeditve otrok po oddelkih je sedaj zelo skrajšan, poenostavljen, bolj urejen in najpomembnejše, precej cenejši. Obstoječi uporabniki so že zabeležili povečano št. vpisanih otrok v primerjavi z lanskim letom, in s tem seveda povečano zadovoljstvo tudi med starši.

Kaj pa cena?

Zaradi možnosti najema, brez stroškov vlaganj v opremo, uporabnik plača le mesečno najemnino, ki znaša 99,00 € na vrtec.

Potegujete se za nagrado EuroCloud Slovenija?

Res je. ProVRTEC se poteguje za najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi, ki jo podeljuje GZS-ZIT in Zavod e-Oblak. Nagrada EuroCloud je namenjena ponudnikom storitev računalništva v oblaku s ciljem spodbujanja razvoja, trženja in uporabe rešitev v javni upravi. Upam, da nam prinese zmago, saj bomo s tem potrdili dejstvo, da so naše stranke vedno deležne le najboljših rešitev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

Posblagajna.com, Matic Laneger s.p.

Turje 74, 1431 Dol pri Hrastniku, Tel: 040-238-346
Zmogljiva rešitev za poslovno upravljanje, kot je to davčna blagajna, je pomembna za vsakega lastnika manjšega ali večjega podjetja v različnih panogah. Podjetje Matic Laneger ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več