Triki in nasveti
25.02.2012 08:53
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do ankete in kasnejše podrobne analize?

Manj zahtevni se bodo v analizi posluževali samo prikaza grafov.
Manj zahtevni se bodo v analizi posluževali samo prikaza grafov.

Z izdelavo ankete se je iz takšnih in drugačnih razlogov srečala že večina izmed nas. Te še posebej prav pridejo vsem tistim, ki se izobražujejo, ter podjetjem, ki potrebujejo mnenje širše množice o določeni stvari. Ker živimo v dobi interneta, je izpisovanje anket na papir v večini primerov postalo nesmiselno, saj je precej bolj priročno, če jo izvedemo preko spleta. Tu pa se pojavi vprašanje. Kje jo narediti? Na spletu sicer lahko najdemo veliko število spletnih strani, na katerih jo lahko izvedemo, a je prenekatera izmed njih plačljiva, ali pa nam ne omogoča dovolj funkcionalnosti. K sreči pa obstaja zanimiva slovenska tovrstna spletna stran, ki je brezplačna, obenem pa omogoča tudi precejšen nabor funkcionalnosti. Govora je o spletni strani www.1ka.si.

Spletna stran 1KA (EnKlikAnketa) uporabnikom omogoča izdelavo spletnega vprašalnika, zbiranje podatkov ter precej poglobljeno statistično analizo. Njene velike prednosti so, da omogoča izdelavo anket z zelo majhnim številom klikov, pregled in kontrolo nad celotno strukturo vprašalnika ter hkratno urejanje izbranega vprašanja.

Dobrih lastnosti spletne strani 1KA pa je še kar nekaj. Pohvali se lahko z obsežno knjižnico arhivskih spletnih vprašalnikov, ki se jih lahko vzame kot predlogo pri izdelavi lastne ankete. Ponuja tudi možnost izdelave strukturno zelo kompleksnih anket z zapletenimi pogoji. Ne manjka pa niti možnost izvoza rezultatov. Te se lahko izvozi v orodje Word ter v PDF datoteko.

Na spletni strani 1KA pa je možno najti tudi obsežno pomoč. Snovalci te spletne strani so namreč pripravili številne video vodiče, priročnike, primere že narejenih anket ter odgovore na številna pogosta vprašanja.


Prijavi napako v članku