Socialna omrežja
13.04.2013 06:01

Deli z drugimi:

Share

Kako delujejo Googlova večpredstavnostna očala Glass?

Strokovnjak Martin Missfeldt je širsi javnosti predstavil, kako Googlova večpredstavnostna očala Glass prikazujejo slike, ki so čiste in ostre, čeprav je zaslon postavljen le nekaj milimetrov stran od očesa. Ta zagotavlja, da večje kakovosti prikaza slik trenutno v praksi ni moč doseči.
Računalniki bodo kmalu postali tako kompaktni, da jih bomo lahko brez težav nosili na telesu.
Računalniki bodo kmalu postali tako kompaktni, da jih bomo lahko brez težav nosili na telesu.

Razvijalci programske opreme v ZDA bodo najkasneje do konca aprila prejeli prve primerke Googlovih večpredstavnostnih očal Glass (http://goo.gl/9xsU4). Novost je med uporabniki zelo priljubljena in to predvsem na račun izjemnih funkcij, ko so na primer možnost vnašanja sporočil z glasom, sistem za samodejno prebiranje spletnih novic, možnost neposredne objave fotografij na priljubljena družbena omrežja in še mnogo več. Ker pa so Googlova večpredstavnostna očala Glass opremljena zgolj z 1,3-centimetrskim zaslonom, so se na spletu pričakovano pojavile zlonamerne govorice, da je tu kakovost prikaza slik zelo slaba. Ker bi tovrstne govorice lahko vplivale na uspešnost prodaje novosti, se je strokovnjak Martin Missfeldt odločili, da širši javnosti predstavi način delovanja očal Glass.

Iz fotografije, ki je objavljena na spletnem naslovu http://goo.gl/HMvbL je razvidno, da je najpomembnejša komponenta Googlovih večpredstavnostnih očal Glass miniaturni projektor, ki preko polprozorne prizme projicira slike neposredno na očesno mrežnico. Zaradi tega je prikazana slika izjemno čista in ostra in to kljub temu, da je zaslon postavljen le nekaj milimetrov stran od očesa. Uporabnik ima tu dejansko občutek, kot da se mu slike izrisujejo »dovolj daleč« v prostor. Strokovnjak Martin Missfeldt ob tem zagotavlja, da večje kakovosti prikaza slik, kot jih nudijo Googlova večpredstavnostna očala Glass, trenutno v praksi ni moč doseči in da so zaradi tega vse skrbi glede ostrine slik povsem odveč.


Prijavi napako v članku