Računalništvo, telefonija
05.01.2012 16:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako bodo videti šolske klopi v letu 2015

Meet2015.com je projekt, ki predvideva določene prihajajoče aspekte izobraževanja, ki pa so večinoma povezani z aktualnimi družbenimi omrežji.
Meet2015.com je projekt, ki predvideva določene prihajajoče aspekte izobraževanja, ki pa so večinoma povezani z aktualnimi družbenimi omrežji.

Današnji študenti so zelo drugačni od tistih pred 15 leti, glavna njihova značilnost pa je, da so vsi povezani preko spleta. Ni važno, ali uporabljajo Facebook, Twitter, Foursquare ali kar vsa družbena omrežja, današnji učenci in študenti živijo na drugačen način, kot so živeli tisti izpred 15 let. Tehnologija je napredovala z velikimi koraki, v razrede pa se iz dneva v dan uvaja več tehnologij, ki omogočajo drugačen dostop do informacij. Segment izobraževanje trenutno ni najboljši. Učenci vedo vedno več, zato se pogosto zgodi, da v nekaterih primerih vedo celo več kot učitelji, ki še vedno ne želijo sprejeti dejstva, da je tehnologija od takrat, ko so bili še sami študentje, že močno napredovala.

Časi se bodo hitro spremenili, s tem pa tudi način, kako se bodo učenci učili v prihodnosti. Verjetno bo vse skupaj peljalo na vedno več medsebojnih interakcij, s tem pa se bodo zmanjšali bržkone že dolgočasni učiteljevi monologi. Kakorkoli obrnemo, najverjetneje današnje učence v naslednjih 5-10 letih čaka izjemno razburljivo učno obdobje. Meet2015.com je projekt, ki predvideva določene prihajajoče aspekte izobraževanja, ki pa so večinoma povezani z aktualnimi družbenimi omrežji. V nadaljevanju si lahko ogledate video prispevek, medtem ko si lahko na tej povezavi preberete celoten koncept v PDF-ju.


Prijavi napako v članku