Triki in nasveti
29.08.2011 12:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako blokirati ali prezreti uporabnike na Google+

Družbeno omrežje Google+ odslej omogoča tako enostavno preziranje kot blokiranje uporabnikov.
Družbeno omrežje Google+ odslej omogoča tako enostavno preziranje kot blokiranje uporabnikov.

Število uporabnikov družbenega omrežja Google+ še vedno narašča z vrtoglavo hitrostjo. Če ste že uporabnik priljubljenega družbenega omrežja, se vam je zaradi tega zagotovo že zgodilo, da so se vam pridružili uporabniki, s katerimi nočete imeti nobenega opravka. Poleg tega je zelo nadležno, če dobimo obvestilo na elektronski poštni predal vsakič, ko nekdo deli vsebino z nami.

Na srečo so Googlovi programerji za to nevšečnost pripravili rešitev. Tu gre za funkcionalnost, ki nam omogoča, da prezremo sporočila tistih uporabnikov, ki pogosto nimajo nič koristnega za »povedati«. Uporabnike, ki niso v nobenem od naši krogov (Circles), prezremo na način, da najprej kliknemo na povezavo “Incoming”, ki se nahaja na levi strani našega začetnega profila. Uporabnika prezremo tako, da zraven njegove objave kliknemo na povezavo »Ignore«. Če je takih uporabnikov več, lahko postopek pohitrimo na način, da najprej kliknemo na kroge (Circles) in izberemo povezavo »People who’ve added you«. Uporabnike izberemo na način, da držimo tipko »Ctrl«. Postopek končamo s klikom na gumb »Ignore«.

Če se želite uporabnika povsem »znebiti«, ga morate blokirati. Ko ga boste blokirali, ta ne bo več videl vsebin, ki jih objavljate. Blokiranje uporabnika je sila enostaven postopek. Za to zadošča, da gremo v njegov profil in kliknemo na povezavo “Block“, ki se nahaja skrajno levo. Po potrditvi se bomo nadležnega uporabnika znebili za vedno. Hitro in enostavno, a ne?


Prijavi napako v članku