Twitter
05.04.2012 09:18

Deli z drugimi:

Share

Kako bi izgledali Twitter, Facebook in Google pred 20, 30 leti?

Družabno omrežje Facebook bi bilo v 90. letih všečno na pogled. A ne?
Družabno omrežje Facebook bi bilo v 90. letih všečno na pogled. A ne?

Danes si življenja brez spletnega iskalnika Google ter družabnih omrežji Facebook in Twitter skorajda ne moremo več predstavljati. Da tu sploh ne govorimo o priljubljeni spletni igri Angry Birds, kjer morajo igralci s fračo izstreliti ptice v različne prepreke in ovire tako, da pokončajo prašiče. Tovrstne spletne storitve so si priljubljenost med spletnimi deskarji pridobile tudi na račun dobre grafike. Ta pa je danes mogoča predvsem zaradi širokopasovnih povezav v svetovni splet in zmogljive strojne opreme računalniških sistemov.

Ste se kdaj vprašali, kako bi danes najbolj priljubljene spletne storitve oziroma spletne strani izgledale v dobi modemskih povezav, kjer je najvišja teoretična hitrost prenosa podatkov znašala borih 56 kilobitov na sekundo? Tu seveda govorimo o računalnikih in internetu, ki so prevladovali v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Avtorji so njihovo vizijo razkrili v obliki kratkih videoposnetkov, ki so jih objavili na spletnem portalu YouTube.

Če bi družbeno omrežje Twitter izumili v 80. letih prejšnjega stoletja, bi po vsej verjetnosti izgledal tako, kot prikazuje videoposnetek na spletni povezavi http://goo.gl/fByW4. Nič manj zanimivo ne bi bilo družabno omrežje Facebook v 90. letih. To si lahko ogledamo na spletnem naslovu http://goo.gl/lvfq6. Kljub zelo slabi grafiki v 80. letih, bi bila računalniška igra Angry Birds še vedno zanimiva. Ne verjamete? Poglejte na naslovu http://goo.gl/sGcnG. In za konec še nekakšen »praGoogle«. Takole bi bil videti najbolj priljubljen iskalnik, če bi ga zagnali v 80. letih: http://goo.gl/XkbEU. Zanimivo, a ne?


Prijavi napako v članku