Računalništvo, telefonija
03.04.2020 12:27

Deli z drugimi:

Share

Kaj vse nam bo prinesel novi watchOS 7?

Novi Apple watchOS 7 bo še posebej prilagojen najmlajšim.
Novi Apple watchOS 7 bo še posebej prilagojen najmlajšim.

Ker pametna ročna ura Apple Watch Series 5 že nekoliko zastaja za konkurenco, bodo pri računalniškem gigantu kmalu ponudili v prodajo njegovo dostojno naslednico. Tu seveda govorimo o pametni ročni uri Watch Series 6, ki naj bi dobila kar nekaj funkcij, ki že dolgo obstajajo na pametnih ročnih urah Android. Ena od njih je sposobnost spremljanja kakovosti spanja, druga pa bo neprestano beleženje deleža oziroma nasičenosti kisika v krvi. Tu se omenja celo prisotnost napredne tehnologije Touch ID in funkciji EKG.

Ključno vlogo pri tem bo seveda igral mobilni operacijski sistem watchOS 7. Ta naj bi omogočil tudi neposredno deljenje vsebin z drugimi uporabniki, na voljo pa naj bi bila celo funkcija starševskega nadzora. Ta bo staršem omogočala lažje nadziranje uporabe pametne ročne ure s stani svojih otrok, in sicer preko namenske aplikacije za pametni mobilni telefon iPhone. Poleg tega naj bi novi mobilni operacijski sistem watchOS 7 prinesel še povsem novo možnost, posebej prilagojeno otroškim aktivnostim v okviru možnosti ” activity rings”. Ta bo spremljala dejavnosti oziroma aktivnosti otrok, kot sta gibanje in vadba, delovala pa bo samostojno, kar pomeni, da ne bo treba razpolagati še s pametnim mobilnim telefonom iPhone.

Več o pametni ročni uri Apple Watch Series in zmožnostih mobilnega operacijskega sistema watchOS 7 naj bi bilo po vsej verjetnosti razkrito šele v drugi polovici letošnjega leta. To bo izvedeno v obliki razvijalske konference WWDC, ki bo letos zaradi koronavirusa potekala v povsem novi, spletni obliki.


Prijavi napako v članku