Varnost
26.08.2014 11:12

Deli z drugimi:

Share

Kaj nas najbolj skrbi na spletu?

Zaščita zasebnosti in identitete, osebnih podatkov, financ in varnost otrok, pravi raziskava B2B International.
Kaj nas najbolj skrbi na spletu?
Kaj nas najbolj skrbi na spletu?

Raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, razkriva, da so največje skrbi uporabnikov med uporabo spleta zaščita zasebnosti in identitete, njihovih osebnih podatkov, financ in varnost otrok. Ker kar 79 % Evropejcev uporablja naprave na različnih platformah, zato potrebujejo večplastne varnostne rešitve, še posebej ob upoštevanju porasta spletnih groženj.

Po podatkih Kaspersky Laba se vsak dan pojavi okrog 315.000 novih vzorcev zlonamerne programske opreme. Noben operacijski sistem ni varen – dnevi, ko so se napadalci osredotočali skoraj izključno na operacijski sistem Windows so davno mimo, raste pa število napadov na Mac in mobilne operacijske sisteme. Po odkritju botneta Flashback, ki je vključeval več kot 700.000 računalnikov s sistemom OS X, se uporabniki Applov ne prerekajo več o tem, da je ta operacijski sistem popolnoma varen.

Ob rastočem globalnem trendu uporabe mobilnih naprav hitro narašča tudi količina zlonamerne programske opreme za najbolj priljubljene mobilne sisteme OS in Android: Kaspersky Lab zazna okrog 20.000 novih primerov na mesec. Spletne strani za zvabljanje – ponarejene spletne strani, oblikovane za krajo osebnih podatkov – pa so univerzalna spletna grožnja, ki predstavlja nevarnost za vse uporabnike, ne glede na preferirano napravo ali operacijski sistem. Vsak mesec Kaspersky varnostna mreža zabeleži več kot 137.000 novih strani za zvabljanje, ki so usmerjenje v zavajanje ljudi, da bi predali občutljive osebne in finančne podatke.

V svetu vse bolj prefinjenih spletnih groženj ljudje zahtevajo zanesljivo varnostno programsko opremo, ki jih lahko celostno zaščiti pred spletnimi grožnjami na vseh napravah, ki jih uporabljajo za interakcijo, nakupovanje in spletno bančništvo. Za zaščito podatkov naših strank, njihove zasebnosti in finančnih transakcij ter pomoč pri zaščiti njihovih otrok pred spletnimi zlorabami Kaspersky Lab ves čas posodablja in izboljšuje komponente svojih varnostnih rešitev.

»Ljudje dandanes do spleta redka dostopajo le z ene naprave: torej se morajo zavedati celotne spektra spletnih groženj in poznati načine za ukvarjanje z njimi. Kaspersky Lab je razvil rešitev za več platform, ki uporabniku omogoča preprosto upravljanje produktov za zaščito na napravah z Windows, OS X ali Android operacijskim sistemom pod eno licenco. Tehnologije, združene v Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 so svojo učinkovitost dokazale tako na neodvisnih testiranjih kot tudi v praksi, saj vsak dan ščitijo 300 milijonov ljudi po celem svetu,« je dejal Nikita Švestov, začasni vodja tehnologije v Kapsersky Labu.

Zadnje verzije programske opreme za potrošnike pri Kaspersky Labu Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 vključujejo več povsem novih tehnologij, ki izboljšajo raven zaščite pred enkripcijo zlonamerne programske opreme, preprečujejo nadzor nad spletnimi kamerami uporabnika in ščitijo pred tveganjem za uporabo ranljivih Wi-Fi mrež. Rešitev je bila razvita za zaščito uporabnikov naprav Windows, OS X in Android pred obstoječimi in novimi grožnjami – za lažje in varnejše življenje na spletu.


Prijavi napako v članku