Računalništvo, telefonija
26.10.2018 06:20

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam prinaša novi Qualcomm Snapdragon 675?

Novi Qualcomm Snapdragon 675 bo poskrbel, da bodo poceni mobilni telefoni postali še boljši!
Novi Qualcomm Snapdragon 675 bo poskrbel, da bodo poceni mobilni telefoni postali še boljši!

Pri podjetju Qualcomm so prestavili nov mobilni procesor, ki je dejansko izboljšana različica trenutno zelo priljubljenega procesorja Snapdragon 670. Tu gre za mobilni procesor Snapdragon 675, ki je izdelan s pomočjo 11-nanometrske tehnologije, namenjen pa bi mobilnim napravam nižjega in srednjega cenovnega razreda. Prve pametne mobilne telefone Android opremljene z njim pa lahko pričakujemo že na začetku leta 2019.

Mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 675 temelji na osnovi procesorskega jedra Kryo 460, ki je sestavljeno iz dveh zmogljivih jeder ARM Cortex-A76 frekvence do dveh gigahercev in šest energijsko varčnih procesorskih sredic ARM Cortex-A55. Grafičnim vsebinam bo kos vgrajeno grafično jedro Adreno 612, pri tem pa bodo ključne tudi tehnologije Unity, Messiah in NeoX ter Vulkan, OpenGL 3.2 in OpenCL. Inženirji podjetja Qualcomm so izboljšali tudi komponento za fotografije, ki sedaj podpira kombinacijo dveh slikovnih tipal ločljivosti do 16 milijonov slikovnih točk in eno tipalo do ločljivosti 25 milijonov slikovnih točk. Novi sistem, ki temelji na umetni inteligenci, pa naj bi izboljšal kakovost fotografij za do 50 odstotkov, vključno s kakovostjo videoposnetkov.

Novi Qualcomm Snapdragon 675 bo za nameček podpiral še tehnologijo hitrega polnjenja baterij Quick Charge 4+, brezžični tehnologiji Bluetooth 5.0 in dvopasovni Wi-Fi (802.11ac) ter mobilno omrežje 4G/LTE hitrosti do 600 megabitov na sekundo. Tu seveda na gre spregledati niti možnosti zajemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K ter možnost odklepanja mobilnega telefona z obrazom, ki je med uporabniki vse bolj priljubljena.


Prijavi napako v članku