Računalništvo, telefonija
06.11.2019 09:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesla nova Nokia 2.3?

Nova Nokia 2.3 naj bi se prikupila tako mladim kot nekoliko zahtevnejšim uporabnikom.
Nova Nokia 2.3 naj bi se prikupila tako mladim kot nekoliko zahtevnejšim uporabnikom.

Podjetje HMD Global je letos pripravilo že bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikom kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Podjetje naj bi konec letošnjega leta pripravilo še en pametni mobilni telefon, ki nastaja pod razvojno oznako TA-1206. Šlo naj bi za nov pametni mobilni telefon Nokia 2.3, ki bo namenjen predvsem tistim, ki želijo imeti za malo denarja dovolj zmogljiv in praktičen pametni mobilni telefon.

Pametni mobilni telefon Nokia 2.3 naj bi nasledil relativno priljubljeni model Nokia 2.2, ki je bil predstavljen junija letos. Njegova strojna oprema obsega štirijedrni mobilni procesor MediaTek Helio A22 ter kakovostni zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,71-palčno diagonalo in ločljivostjo HD+. Za shranjevanje vmesnih izračunov sta na voljo 2 gigabajta oziroma 3 gigabajti sistemskega pomnilnika, medtem ko je za zajem fotografij na voljo spletna kamera ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja z enim polnjenjem pa zagotavlja baterija kapacitete 3.000 miliamper ur.

Nova Nokia 2.3 se bo zagotovo brez težav prikupila tudi mlajšim uporabnikom storitev mobilne telefonije. Ta bo namreč na voljo v črni, zeleni in rumeni barvi. Več informacij o pametnem mobilnem telefonu Nokia 2.3 pa naj bi bilo znanih v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku