Operacijski sistemi
16.11.2021 11:18
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj morate storiti, preden kupite novi Chromebook?

Vsi dobro vemo, da je pandemija koronavirusa organizacije in podjetja prisilila, da so se hitro odzvala, posledično pa je delo na daljavo postalo del našega vsakdana. V tem času pa je ogromno pridobil trg prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook. Prodaja prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook se je namreč povzpela v nebo.

Letos naj bi proizvajalcem omenjenih osebnih računalnikov uspelo prodati kar 47 milijonov enot. Tako se bo prodaja v primerjavi z letom 2020 povečala za kar polovico oziroma za 50 odstotkov. Največ se jih proda na trgu Severne Amerike.

Prenosniki Chromebook pa se odlično prodajajo tudi v evropskem prostoru. Če se tudi vi odločate za nakup namiznega ali prenosnega računalnika omenjenega proizvajalca, vam priporočamo, da se predhodno prepričate, do kdaj bo vaša izbrana naprava prejemala popravke s strani podjetja Google. Po izteku omenjenega roka vaš računalnik namreč ne bo deležen varnostnih in programskih posodobitev, zato bo iz dneva v dan izgubljal na uporabnosti in funkcionalnosti.

Na srečo lahko na enostaven način preverimo, do kdaj bo Google podpiral naš računalnik, le klikniti je treba na spletno povezavo bit.ly/chromebook-podpora in poiskati ustrezen model računalnika. Stolpec »Auto Update Expiration date« dejansko vsebuje tako mesec kot leto, ko bo Google ustavil vsako obliko podpore za prednameščeni operacijski sistem Chrome OS.

Vas zanima več iz te teme?
Chromebook

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več