Računalništvo, telefonija
09.05.2020 12:07

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od novega Samsunga Galaxy S21?

Kaj lahko pričakujemo od novega Samsunga Galaxy S21?
Kaj lahko pričakujemo od novega Samsunga Galaxy S21?

Podjetje Samsung je pred časom predstavilo kar tri nove pametne mobilne telefone družine Galaxy S20, in sicer Galaxy S20, Galaxy S20+ in Galaxy S20 Ultra. Model Galaxy S20 Ultra je seveda najzmogljivejši med vsemi, nad njim pa bodo navdušeni tudi ljubitelji mobilne fotografije. Novinec namreč razpolaga s hibridno povečavo, ki tokrat znaša kar 100 krat in seveda nadvse kakovostnimi slikovnimi tipali.

Kot vse kaže bo prihajajoči pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S21 še boljša naprava za zajem fotografij. Glavna kamera novosti naj bi bila namreč opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 150 milijonov slikovnih točk, pri čemer bo tu šlo za slikovno tipalo Samsung družine ISOCELL. Tu bo na voljo še tehnologija laserskega samodejnega ostrenja ter druge tehnologije, ki naj bi zagotovile vrhunski zajem fotografij.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S21 naj bi imel skupno kar pet digitalnih fotoaparatov. Poleg glavnega fotoaparata ločljivosti 150 milijonov slikovnih točk, bodo tu na voljo še telefoto kamera ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, širokokotna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, makro kamera ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in globinska kamera vrste ToF. Tu boso seveda na voljo tudi nepogrešljive tehnologije za zajem kakovostnih fotografij, kot je na primer tehnologija optične stabilizacije slik (OIS).

Prihajajoči pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S21 naj bi prinesel še povsem novi Samsungov procesor Exynos 1000, ki naj bi za preračunavanje grafičnih vsebin uporabljal grafično jedro podjetja AMD. Ta naj bi bila precej zmogljivejša v primerjavi z obstoječimi rešitvami. Nedavni preizkus prototipa nove mobilne grafične kartice podjetji AMD in Samsung s strani zanesenjakov GFXBench je namreč pokazal, da je novost skoraj dvakrat zmogljivejša od grafičnega jedra Adreno, ki je vgrajen v mobilnem procesorju Snapdragon 865. Pri preizkusu Manhattan 3.1 je namreč novinec dosegel 181 slik na sekundo, zdajšnji Adreno pa 123 slik na sekundo. Še večje odstopanje pa je bilo v okviru preizkusa Aztec, saj je novost dosegla kar 58 slik na sekundo, Adreno iz procesorja Snapdragon 865 pa le 20 slik na sekundo.


Prijavi napako v članku