Računalništvo, telefonija
27.12.2019 06:59
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj bi pridobili s križanjem drona in robotskega sesalnika?

Koncept sesalnega robota s propelerji je navdušil mnoge!
Koncept sesalnega robota s propelerji je navdušil mnoge!

Verjetno vsi dobro poznate težave s prahom. Posesate stanovanje, čez dva dni pa je stanje isto kot pred sesanjem. Namesto, da bi uživali – sesate. A na srečo nam sodobna tehnologija doma lahko prihrani veliko opravil, in med te že kar nekaj časa sodi tudi sesanje. Robotski sesalniki so tako kot nalašč za tiste, ki jim to opravilo zares ne diši.

Ker pa imajo robotski sesalniki težave s premagovanjem visokih pragov vrat ali stopnic, se je inženir Peter Sripol odločil, da bo to težavo povsem odpravil. Nadobudni inženir je dejansko tanek, lahek in poceni robotski sesalnik povezal s tremi zmogljivimi propelerji. Inženir je vse skupaj povezal s krmilnikom in končni izdelek je leteči robotski sesalnik.

Robotski sesalnik je trenutni še vedno v razvojni fazi in seveda ni primeren za vsakdanjo uporabo. Poleg tega za letenje še vedno potrebuje človeka. Kljub temu pa gre tu nedvomno za zanimiv koncept, ki bi ga končni uporabniki zagotovo takoj vzljubili. Kako pa se leteči robotski sesalnik odreže v praksi, pa si lahko ogledate na spletni povezavi https://youtu.be/wA2yIVFb2lI. Prepričani smo, da boste nad njim več kot navdušeni.


Prijavi napako v članku