Računalništvo, telefonija
08.04.2004 13:08
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

JVC in nova avtoakustika

JVC je na trg poslal novo pomladno serijo avtoradiev. Pri zasnovi modelov so velik poudarek namenili izjemnemu oblikovanju, enostavnosti uporabe in prilagodljivosti zahtevam uporabnika. S posebnima novostma v seriji izstopata dva modela najvišjega razreda: najzmogljivejši – KD-SHX701, ki ga odlikujeta izjemen grafični zaslon z 256-barvno ločljivostjo in vrhunski dizajn upravljalne ploščice ter model KD-LHX501, s katerim JVC predstavlja nov pristop upravljanja funkcij izbirnika – z dotikom zaslona (Touch Screen).

Po novem ima celotna serija avtoradiev – od vstopnega do najzmogljivejšega modela – izhodno moč 4 x 50 W. Tako zvočnike poganja močnejši signal in s tem bolj kakovosten zvok z manj popačenja. Zaradi močnejšega ojačevalnika imajo modeli uporabno funkcijo omejitve moči ojačevalnika na dva različna nivoja glasnosti (30 in 50), kar je še posebej pomembno pri napajanju serijsko vgrajenih zvočnikov, ki imajo ponavadi dokaj nizko največjo dovoljeno moč obremenitve. S tem je preprečeno popačenje zvoka zaradi preobremenitve.

Glavnina modelov serije podpira predvajanje glasbenih datotek MP3, zmogljivejši modeli pa tudi Microsoftov format WMA – tako bo odpadlo zamudno menjavanje CD plošč, saj boste z eno ploščo ponesli na pot malo glasbeno knjižnico. Izbiranje želenega MP3-ja izmed stoterih datotek je – zahvaljujoč novi tipki za desetice ±10 pri nekaterih modelih – zdaj povsem enostavno.

V mesecu aprilu si lahko v večjih mestih po Sloveniji ogledate predstavitveni avto, opremljen z najsodobnejšo avtoakustiko JVC. Potujoči kino na kolesih je opremljen z dvema glavnima enotama CD (KD-LHX501) in DVD (KD-DV5000), CD/MP3 izmenjevalnikom za 12 plošč CH-X1500, s tremi 16,5 cm in enim 22,8 cm LCD zaslonom za udobno gledanje filmov, dvema ojačevalnikoma KS-AX6500, 2 paroma zvočnikov CS-V622 in CS-V522, za močne nizke tone pa poskrbita globokotonca CS-LD3300.

JVC tudi tokrat preseneča z inovativnostjo in kakovostjo na področju avtoakustike, kar potrjuje tudi nagrada EISA za najboljši avtoradio leta 2003-2004.


Prijavi napako v članku