Igre
14.04.2010 09:43
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Južnokorejska vlada uvedla policijsko uro za mlade igričarje

Kitajska vlada je njihovim državljanom vendarle dovolila igranje spletnega fenomena World of Warcraft!
Kitajska vlada je njihovim državljanom vendarle dovolila igranje spletnega fenomena World of Warcraft!

Južna Koreja

ima na svetu zdaleč najbolj razširjen širokopasovni dostop do interneta (več kot 90-odstotna pokritost), zato niti ne preseneča, da je tam s svetovnim spletom zasvojenih največ mladostnikov na svetu. Glede na vladne raziskave, naj bi bilo s svetovnim spletom odvisnih že več kot 30-odstotkov uporabnikov mlajših od 18-let oziroma slabih 2,5 milijonov računalničarjev.

Izredno veliko mladih je žal odvisnih tudi od masovnih spletnih iger, med katerimi prednjačijo predvsem igre kot so MapleStory, Mabinogi in Dungeon & Fighter. Zaradi tega je južnokorejska vlada sprejela za mnoge igričarje sporno odločitev, da uvede stroge omejitve igranja spletnih iger. Mladi igričarji imajo tako sedaj na voljo tri termine, ko spletne igre zanje ne bodo dosegljive. Izbirajo pa lahko med polnočjo in šesto uro zjutraj, med eno uro zjutraj in sedmo ter med drugo uro in osmo zjutraj. Izvrševanje prepovedi bodo ponudniki spletnih iger uveljavljali preko nacionalnih identifikacijskih števil.

In to še ni vse. V kolikor bodo mladi igričaji za masovnimi spletnimi igrami preživeli več kot šest ur, jim bodo morali ponudniki dostopa do svetovnega spleta upočasniti internetno povezavo. S tem ukrepom naj bi omejili tudi odvisnost mladih od svetovnega spleta. Ali dobo ukrepi južnokorejske vlade dejansko pripomogli k zmanjšanju odvisnosti mladih od masovnih spletnih iger in interneta, nam bo seveda lahko pokazal le čas.


Prijavi napako v članku