Računalništvo, telefonija
06.07.2011 05:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Južna Koreja opušča papirnate učbenike

Južna Koreja stavi na e-izobraževanje!
Južna Koreja stavi na e-izobraževanje!

Otroku pomeni prva šolska torbica veliko, saj predstavlja simbol novega obdobja. Navdušenje nad torbico se s časom zmanjšuje, in to predvsem zaradi teže. Poleg tega je zaradi številnih zvezkov, učenikov in delavnih zvezkov, teža, ki jo priporočajo zdravniki, hitro presežena. Medtem ko morajo pri nas otroci, mladostniki in drugi v šolo še vedno nositi več kilogramov težka učna gradiva, so se predstavniki šolstva Južne Koreje pred kratkim odločili za popolno modernizacijo šolskega sistema.

Južnokorejsko ministrstvo za šolstvo je namreč pripravilo program, ki predvideva, da bodo do leta 2015 vsi učbeniki na voljo le še v e-obliki. To z drugimi besedami povedano pomeni, da bo Južna Koreja do leta 2015 iz učnega procesa umaknila prav se papirne učbenike in delovne zvezke. In to še ni vse. Učence in dijake bodo za nameček opremili še z nepogrešljivimi tabličnimi računalniki. Za dosego želenega cilja bo južnokorejsko ministrstvo za šolstvo »zapravilo« kar preračunane 1,6 milijarde evrov.

Z novim učim procesom bodo seveda največ pridobili učenci in dijaki. Informacijsko-komunikacijska tehnologija je namreč postala izredno pomembna za učenje. To ne preseneča, saj ta omogoča dostop do številnih in ažurnih informacij. Pri tem seveda pripomore še k zmanjševanju stroškov. Da pri tem sploh ne omenjamo koliko dreves bo na ta račun prihranjenih. Južnokorejsko ministrstvo za šolstvo ocenjuje, da bodo prvi pozitivni rezultati novega učnega proces vidni že v nekaj letih.


Prijavi napako v članku