Računalništvo, telefonija
16.12.2004 11:14

Deli z drugimi:

Share

Juteks je uspešno postavil temelje za nadaljnjo rast

Juteks je z namenom zagotavljanja povezanosti in prilagodljivosti poslovnih postopkov, boljše preglednosti nad poslovanjem ter podpore rasti poslovanja pričel uporabljati nov poslovni informacijski sistem na osnovi zbirke poslovnih programov MySAP SMB. Namestitev in uvedbo novega poslovnega informacijskega sistema v Juteksovo poslovanje so izvedli v podjetju S&T Hermes Plus, ki je dobavilo ter prenovilo tudi strojno in programsko infrastrukturo. MySAP v Juteksu uporablja 50 zaposlenih na področju nabave, proizvodnje, nadzora kakovosti, prodaje, financ, vodenja osnovnih sredstev in kontrolinga.

Projekt prenove informacijske podpore pri poslovanju v podjetju Juteks je trajal eno leto in so ga predali v uporabo v začetku novembra. Namestitev zbirke MySAP.com je v Juteksu obsegala namestitev modulov za obvladovanje financ, vodenje materialnega poslovanja, za podporo pri prodaji, izvajanje kontrolinga ter vodenje naročil proizvodnji. S&T Hermes Plus je v sodelovanju z Juteksom novi poslovni informacijski sistem povezal z obstoječo aplikacijo za vodenje proizvodnje, ki so jo razvili v Juteksu.

S&T Hermes Plus je v okviru namestitve poslovne rešitve MySAP SMB dobavil in namestil strežniško infrastrukturo ter oblikoval sistem za neprekinjeno poslovanje. Slednji je obsegal prenovo komunikacijskega omrežja, shrambnega sistema in internetnih povezav, vzpostavitev sistema za varnostno shranjevanje in obnavljanje podatkov ter sistema za neprekinjeno napajanje. V podjetju S&T Hermes Plus bodo za Juteks izvajali tudi storitve pomoči uporabnikom ter prvo raven tehnične podpore za MySAP SMB.


Prijavi napako v članku