Računalništvo, telefonija
21.03.2008 08:10
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Junaki tudi v Sloveniji

Slovenska podružnica Microsofta je na dogodku v Portorožu “Junaki so med nami” predstavil naslednjo generacijo infrastrukturne in aplikacijske platforme, ki jo sestavljajo Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Visual Studio 2008 in Microsoft SQL Server 2008. Slovenski dogodek, ki se ga je udeležilo več kot 800 informacijskih strokovnjakov in razvijalcev, je del serije več kot 225 dogodkov po vsem svetu. Microsoft predvideva, da se bo teh dogodkov skupno udeležilo več kot 250.000 ljudi, spletne prenose pa si bo ogledalo več kot 1.000.000 strokovnjakov.

»Navdušen sem, da ste se zbrali v takšnem številu,« je v otvoritvenem nagovoru povedal Rok Palčič, vodja poslovanja in trženja v slovenski podružnici Microsofta. »Danes je vaš dan, saj praznujemo junake, ki vsak dan znova zagotavljajo vrhunske rešitve, storitve in informacijske sisteme. Z novimi rešitvami smo se osredotočili na razvoj možnosti, ki vam omogočajo, da hitreje in bolj učinkovito ustvarite napredne in bogate rešitve ter dodano vrednost za svoja podjetja, partnerje in stranke. Skupaj ti trije izdelki predstavljajo pomemben korak naprej na področju informacijske infrastrukture in razvojnih orodij. «

Nove izdelke so predstavili številni slovenski in mednarodni strokovnjaki, ki že uporabljajo nove rešitve, svoje izkušnje pa so predstavili tudi stranke in partnerji v Sloveniji, ki so sodelovali v programih zgodnjih uporabnikov. Med njimi so Pošta Slovenije, Zrcalo, ADD in Euro Plus.

Pošta Slovenije je vpeljala strežnik Windows Server 2008 v enega od regionalnih centrov, kjer je namenjen zagotavljanju oddaljenih aplikacij uporabnikom v poštnih poslovalnicah v regiji. Z uvedbo je podjetje povečalo varnost in poenostavilo upravljanje aplikacij, saj jim operacijski sistem nudi številne nove možnosti. Terminalske storitve Pošti Slovenije omogočajo preprosto uporabo terminalskih aplikacij, ki so preprosto dostopne uporabnikom v podjetju.

Med zgodnjimi uporabniki je tudi podjetje Euro Plus, ki na področju avtomatske identifikacije deluje že več kot 15 let. Trenutno imajo približno 50.000 uporabnikov po vsem svetu, njihove rešitve pa so na voljo v 27 jezikih. Podjetje je v skladu s tržnimi zahtevami začelo razvijati svojo rešitev za poslovna okolja tudi za strežnik Windows Server 2008. Prav tako se podjetje že pripravlja na velik razvojni projekt prenove svojih aplikacij, ki bo izkoriščal izključno platformo .NET 3.5 in bo temeljil na tehnologijah, kot so Windows Presentation Foundation, Silverlight, LINQ in druge.

Tudi podjetje ADD, eden vodilnih ponudnikov aplikacij in celovitih poslovnih rešitev, je med zgodnjimi uporabniki orodja Visual Studio 2008. Uvedli so sistem Visual Studio Team System, ki jim je zagotovil široko paleto funkcionalnosti na enem mestu in izboljšan pregled nad razvojnim procesom. Sistem omogoča izboljšano komunikacijo med arhitekti, razvijalci in preizkuševalci, vodje projektov pa imajo bistveno boljši vpogled v stanje projekta. Podjetje predvideva, da bo lahko z novim sistemom dvignilo kakovost programske opreme pri posameznih razvojnih projektih.

Svoje izkušnje je predstavilo tudi podjetje Zrcalo, ki že izkorišča prednosti strežnika Windows Server 2008, kjer so se osredotočili predvsem na omrežne izboljšave. Svoj sistem e-dokumenti Manager so prenesli na platformo Windows Server 2008, kar je prineslo merljive izboljšave delovanja. Podjetje je izmerilo hitrost delovanja v primerjavi z operacijskim sistemom Windows Server 2003 pri obremenitvi prejemanja podatkov brez obdelave. Pri uporabi 1 procesorja so zabeležili 10-odstotno izboljšanje pri paketih z velikostjo 10 MB, pri paketih velikosti 50 MB pa je podjetje izmerilo kar 350-odstotno izboljšanje.


Prijavi napako v članku