Računalništvo, telefonija
01.10.2019 12:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jesenski inovativni HACK uspešno zaključen

Med 25. in 30 septembrom se je v Šmartnem ob Paki odvijal Jesenski HACK, izziv inovativnosti in naprednega razmišljanja, ki je združil 12 študentov različnih tehničnih smeri, ki so se ob pomoči mentorjev spopadli z z izzivom, kako z uporabo obogatene resničnosti, računalniškega vida in strojnega učenja rešiti problem kontrole kvalitete izdelka.
Udeleženci med iskanjem rešitve.
Udeleženci med iskanjem rešitve.

Dogodek se je začel v sredo z ogledom proizvodnje glavnega partnerja, BSH Hišni aparati, in analizo postavljenega izziva. V nadaljevanju pa so se nato udeleženci razdeljeni na tri ekipe z mentorji lotili iskanja rešitve. Ena ekipa je skrbela za zajem podatkov s Holones očali (za obogateno resničnost) in končen prikaz rezultatov na uporabniškem vmesniku. Druga ekipa je razvijala model strojnega učenja za prepoznavenje objekta na sliki s pomočjo konvolucijske nevronske mreže, tretja pa ali ta objekt ustreza kontroli kvalitete.

V prijetnem druženju, z mentorji, predstavniki podjetja Result in BSH ter mediji, so danes udeleženci predstavili svoje rezultate in koncept rešitve, ki je odlična iztočnica in odskočna deska za vpeljavo tovrstve rešitve v sam proizvodni proces.

Zadovoljni organizatorji o uspešnem prvem HACK-u, za katerega verjamejo, da bo postal tradicionalnem in prepoznaven dogodek:

Marko Marčič, direktor podjetja Result d.o.o.: “Dogodek je edinstveno povezal napredne tehnologije, realni proizvodni sektor in mlade, ki so tako pridobili neprecenljive izkušnje, mi kot delodajalci, pa verjamem da tudi bodoče sodelavce. Hkrati pa smo navdušeni, da smo prišli do konkretne in uporabne rešitve, ki jo bomo v nadaljevanju poskušali v sodelovanju z BSH tudi implementirati v njihov proizvodni proces.”

“Izbrali ste pravo področje za vašo profesionalno karierno pot,” je udeležence nagovoril Thomas Zimmermann, direktor programa Napitki pri BSH Slovenija. Povedal je, da so podatki nova nafta tega sveta in da se podjete BSH izjemno osredotoča na vzpostavitev tovarne po načelih industrije 4.0 in da so pri tem zelo uspešni. Ter, da z veseljem podpirajo takšne inovativne dogodke, ki so odličen delček v tem mozaiku.

Marko Zadravec, Vodja programa Production Intelligence v podjetju Result in mentor: “Kljub temu, da udeleženci predhodno niso imeli strokovnega znanja in izkušenj za implementacijo tovrstne rešitve, so po uvodnem predavanju presenetili z zelo hitrim napredkom, veliko iznajdljivostjo in dobro izvedbo.”

Dejan Razpotnik, udeleženec HACKa: “Prijavil sem se, ker še nikoli nisem sodeloval na podobnem dogodku in sem želel pridobiti čimveč uporabnega znanja. Naloga je bila zelo zanimiva, saj smo reševali dejanski problem in ne le šolskih primerov, saj je tega v izobraževalnih ustanovah vedno premalo. Prav tako pa je obisk BSH vplival na nas izjemno motivacijsko, saj smo iz prve roke slišali in se tudi sami prepričali o pomembnosti projekta. Od HACKa bom poleg izkušenj in znanja, domov odnesel tudi lepe spomine na zabavne večere in druge prostočasne dogodke, ter kakšno novo prijateljstvo.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več