Računalništvo, telefonija
28.06.2016 20:17
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jeremy Clarkson in njegova ekipa se vrača na male zaslone z oddajo The Grand Tour

Najmanjši avtomobil vseh časov
Najmanjši avtomobil vseh časov

Priljubljeni angleški voditelj, ki je zaslovel z oddajo Top Gear, se po več kot leto dni zatišja vrača na male zaslone. Clarkson, katerega je BBC lansko leto zaradi fizičnega napada na enega izmed producentov odpustil, bo novo oddajo vodil v okviru podjetja Amazon. Seveda ne bosta manjkala Richard Hammond in pa James May. Trojica bo tako v popolni sestavi kot v starih časih v oddaji Top Gear.

Kakšna bo vsebinska zasnova oddaje je zaenkrat še neznano. Po neuradnih informacijah naj bi ekipa imela rekordni proračun kar ji bo omogočilo snemanje zanimivih oddaj brez skrbi za stroške. Richard Hammond je nedavno na enem izmed televizijskih intervjujev dejal, da je zasnova oddaje zelo zahtevna saj so se časi spremenili. Televizija namreč več ni zgolj samo televizija ampak uporabniki TV oddaje spremljajo na različnih napravah ob različnem času. Oblikovati format, ki bo ustrezal novimu načinu spremljanja televizijskih vsebin je tako po Hammondovem mnenju še dodatna kompleksnost, ki jo mora ekipa upoštevati.

Stari Top Gear pa medtem nadaljuje svojo pot v novi zasedbi voditeljev. Med drugim jo vodi nekdanji igralec v seriji Prijatelji, Matt LeBlanc. Gledanost oddaje pa se ne more primerjati z najboljšimi časi, ko so jo vodili Clarkson, Hammond in May. Premiero nove sezone si je ogledalo 4,3 milijona gledalcev zadnji deli pa so uspeli privabiti nekaj več kot 2 milijona uporabnikov. LeBlanc je medtem tudi že grozil z odhodom v primeru, da BBC ne odpusti njegovega sovoditelja, ki naj bi se na snemanjih vedel povsem neprimerno.

The Grand Tour se bo začela predvajati letošnjo jesen in zanimivo bo spremljati kakšen koncept so si zamislili. Po eni strani uporabniki pričakujejo že dobro poznan stil vodenja vendar pa je po drugi strani potrebno gledalcem ponuditi nekaj drugačnega in novega.


Prijavi napako v članku