Telefoni
04.08.2020 13:01
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to novi Motorola Razr 5G?

Tako naj bi izgledal novi Motorola Razr 5G!
Tako naj bi izgledal novi Motorola Razr 5G!

Če obožujete prepogljive pametne mobilne telefone se zagotovo spominjate, da je konec lanskega leta podjetje Motorola ponudilo v prodajo enega najboljših prepogljivih pametnih telefonov Android doslej. Preklopni Motorola Razr je namreč navdušil mnoge, saj je, ko je prepognjen, kvadratne oblike, kar pomeni, da se povsem prilega žepu hlač ali majice. Kljub temu je novost opremljena s kar 15,7-centimetrskim oziroma 6,2-palčnim zaslonom OLED, ki ima razmerje stranic 21 proti 9 in prikazuje slike z ločljivostjo 2.142 x 876 slikovnih točk. Sprednji zaslon z razmerjem stranic 4 proti 3 in velikosti 6,9 centimetra oziroma 2,7 palca pa je opremljen z zaslonom 800 x 600 slikovnih točk.

Ena večjih pomanjkljivosti pametnega mobilnega telefona Motorola Razr pa je nedvomno odsotnost podpore za hitra mobilna omrežja 5G. Na srečo naj bi se to kmalu spremenilo. Motorola naj bi namreč kmalu ponudila v prodajo prenovljeno različico telefona Motorola Razr s podporo mobilnemu omrežju 5G. Tudi ta naprava bo opremljena s 15,7-centimetrskim oziroma 6,2-palčnim zaslonom OLED, vgrajenim pomnilnikom kapacitete 256 gigabajtov za shranjevanje podatkov in podporo za dve telefonski kartici SIM, preračunavanju podatkov pa naj bi bil kos zmogljivi mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 765G v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona Motorola Razr 5G bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 10, certifikat IP68 pa bo zagotavljal odpornost na prah in vodo. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja naj bi mu zagotavljala baterija kapacitete 2.845 miliamper ur s podporo za sistem hitrega polnjenja (18 vatov). Za zajem sebkov naj bi bila na voljo spletna kamera ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk, zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov pa naj bi omogočilo slikovno tipalo Samsung ISOCELL Bright GM1 ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk. Novi Motorola Razr 5G naj bi bil uradno predstavljen letos jeseni, maloprodajna cena pa še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku