Računalništvo, telefonija
06.03.2018 13:44
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to najboljši telefon za (dobrih) 300 evrov?

Je to najboljši telefon za (dobrih) 300 evrov?
Je to najboljši telefon za (dobrih) 300 evrov?

Številni proizvajalci nas v zadnjih letih dobesedno bombandirajo s pametnimi telefoni. Vsako leto jih izdajajo kot po tekočem traku, tako da je že težko imeti pregled nad celotnim dogajanjem. Posledično seveda to pomeni, da so telefoni postali potrošna roba in jih večina uporabnikov menja na dve ali tri leta. Zlasti zahtevnejši. Kljub temu pa to ni vedno poceni “špas”. Zlasti telefoni največjih proizvajalcev, kot so Apple, Samsung in Google dostikrat nosijo precej zasoljene cene, kjer najboljši modeli stanejo tudi toliko, kot znaša povprečna slovenska plača, če ne celo še več.

Vseeno pa danes kar nekaj alternativ, če ne želite popolnoma izprazniti svoje denarnice, prihajajo pa predvsem s Kitajske. Številni kitajski proizvajalci namreč ponujajo telefone z izjemnimi tehničnimi karakteristikami in precej bolj žepu prijaznimi cenami. Eden najbolj uveljavljenih med njimi pa je Xiaomi. Njihovi telefoni so si v nekaj letih ustvarili zelo dobro ime in ogromno pripadnikov.

Enega njihovih najboljših modelov, Xiaomi Mi6, pa lahko zdaj pri spletnem trgovcu Cafago dobite po zelo ugodni ceni. S kuponom MAPZ01 dobite 64-gigabajtno različico telefona za 304,99 evra, s kuponom MAPZ042 pa 128-gigabajtno različico za 356,89 evra. Polna cena prvega sicer znaša 467,99 evra, drugega pa 479,99 evra. Akcija je torej zelo ugodna, izkoristite pa jo lahko do 20. marca.

Xiaomi Mi6 seveda tudi pri drugih karakteristikah ne zaostaja. Oba modela sta opremljena še z enim najhitrejših mobilnih procesorjev, 8-jedrnim Snapdragonom 835, kar 6 gigabajti delovnega pomnilnika in dvojno glavno kamero z ločljivostjo 12 MP in zaslonko f/2.6. Na sprednji strani pa se nahaja 5,15-palčni zaslon z visoko ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih pik, kar ga naredi še posebej primernega za predvajanje iger in videoposnetkov. Poleg tega je telefon opremljen z vsemi sodobnimi standardi povezljivosti, kot so Wi-Fi, Bluetooth (različica 5.0), NFC in tako naprej. Poslovneži pa boste pozdravili tudi možnost uporabe dveh kartic SIM, tako da boste za službeni in zasebni telefon lahko uporabljali le eno napravo.

Skratka, telefon, ki se lahko kosa z najboljšimi, le da stane pol manj.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku