Računalništvo, telefonija
12.02.2018 11:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to najboljša nadzorna kamera do zdaj?

LightCam je nadzorna kamera in pametna svetilka LED v enem!
LightCam je nadzorna kamera in pametna svetilka LED v enem!

Nadzorne kamere so postale del vsakega, ne več nujno nadstandardnega, stanovanja. Nadzorni sistemi so v osnovi še vedno tako finančno kot infrastrukturno precej velik zalogaj, kljub temu pa vedno ne zagotavljajo in ne ponudijo pričakovanih rezultatov. Mnogi zato posegajo po bistveno cenejših, učinkovitejših in predvsem za uporabo enostavnejših brezžičnih sistemih.

To je inovatorja Daniela Swissa iz Združenih držav Amerike spodbudilo k pripravi ene izmed najboljših nadzornih kamer do zdaj, ki je dobesedno obnorela uporabnike spletnega portala IndieGoGo. Swiss je namreč združil pametno svetilko LED z nadzorno kamero, izdelek pa je poimenoval LightCam. Uporaba izdelka je zelo enostavna, saj mora uporabnik le priviti pametno žarnico z vgrajeno kamero na držalo.

Po namestitvi se lahko novost uporablja kot navadna svetilka, polno korist od nje pa dobimo, ko jo povežemo na mobilno napravo prek namenske mobilne aplikacije. Novost se namreč pretvori v pametno svetilko LED ter nadzorno kamero s senzorjem gibanja, ki lahko zajema videoposnetke v ločljivosti do 1.920 x 1.080 slikovnih točk. V pametni svetilki je vgrajen pomnilnik, ki je dovolj za shranjevanje videoposnetkov za en teden, te pa si lahko pozneje ogledamo na telefonu. Videoposnetke lahko zajema tudi ponoči, saj je kamera opremljena z infrardečimi diodami LED.

Eno izmed najzanimivejših nadzornik kamer doslej lahko kupite na spletnem portalu IndieGoGo na povezavi http://bit.ly/IndieGoGo-LightCam-RN. Prvi kupci bodo novost prejeli avgusta letos, zanjo pa je treba odšteti 81 evrov.


Prijavi napako v članku