Računalništvo, telefonija
29.03.2016 20:44
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je na trg prišel najzmoglivejši telefon?

Hauwei je z Mate 8 še enkrat postavil nove standarde - tokrat v delovanju naprave, ki s svojim procesorjem Kirin 950 navdušuje tako pri porabi baterije kot pri delovanju aparata, ki nemoteno in s svetlobno hitrostjo opravlja vse najzahtevnejše operacije.
Je na trg prišel najzmoglivejši telefon?
Je na trg prišel najzmoglivejši telefon?

Za koga?

Huawei Mate 8 bo navdušil vse uporabnike, ki želijo in morajo biti povezani na vsakem koraku. Kitajski premium flagship – vodilni model proizvajalca – je namenjen tistim, ki potrebujejo zanesljiv pametni telefon, ki zdrži vsa zahtevna opravila vsakodnevnega poslovnega sveta brez urnika, in so vselej v gibanju. Ste se prepoznali med omenjenimi vrsticami? Potem vsekakor spoznajte telefonov zaslon.

Pregleden zaslon za najmanjše podrobnosti

Že na prvi pogled je Mate 8 eleganten telefon, ki navdušuje s tanko linijo med zaslonom in robom okrog njega, z občutkom in strastjo obdelanim kovinskim ohišjem ter okroglo lečo za kamero in prstni odtis. Gre za pametni telefon, ki spada med tako imenovane phablete – križance med preglednostjo tabličnega računalnika in mobilnostjo pametnega telefona – saj s svojimi 6 palci oziroma 15,2 cm navduši že ob prvem pogledu na visokoločljivostni zaslon IPS-NEO LCD.

Pogovarjajte se v dnevih, ne v urah

Njegova notranjost skrbi za popolno učinkovitost Mate 8. S tehnologijo SmartPower procesor Kirin 950 v povezavi z 4000 mAh baterijo (večina podobnih telefonov na trgu ima skoraj 50 % manj zmogljivo) podaljša delovanje na impresivnih 29 ur pogovorov, 17 ur intenzivne uporabe interneta in 13 ur predvajanja videovsebin – ob enkratnem polnjenju, seveda. Če podatke testov pretvorimo v uporabniško izkušnjo, to pomeni več kot dan in pol uporabe za intenzivne uporabnike in več kot dva dni uporabe za povprečne uporabnike aparata. Uporabniki bodo navdušeni tudi nad hitrim polnjenjem, saj lahko v 30 minutah aparat napolnite za celodnevno uporabo.

Slabe svetlobne razmere, vrhunske fotografije

Mate 8 je prvi pametni telefon, ki ima vgrajen najnovejši Sonyjev slikovni senzor, ki zajema 16 milijonov slikovnih točk pri vrednosti zaslonke 2.0 – kar pomeni, da z izjemno občutljivostjo za osvetlitev omogoča jasnejše in ostrejše slike tudi v najslabših svetlobnih razmerah. Z optičnim stabilizatorjem slike pa omogoča tudi ostrino, ki jo potrebujete v zajemanju hipnih posnetkov – predvsem v slabših svetlobnih razmerah.

Še enkrat. V počasnem posnetku

Novost je snemanje posnetkov v počasnem načinu – tako imenovani slow motion, ki omogoča ogled posnetka s 25 % hitrostjo izvirnega zapisa. Kamera podpira tud neprekinjeno slikanje 100 posnetkov pri hitrosti 12 slik na sekundo, kar je popolno za hitro premikajoče se objekte in situacije.
Sprednja kamera zajema slike, velike 8 MP, in ima prilagojene nastavitve za zajem bolj živih barv, videopogovori pa postanejo še prijetnejša izkušnja.

Skrbno premišljena oblika

Na hrbtni strani aparata je senzor za prstni odtis, ki je nameščen prav tam, kjer s kazalcem najbolj naravno primete telefon. Odziva se z izjemno hitrostjo in varuje podatke pred nepooblaščenimi uporabniki. Za različne prste lahko nastavite odpiranje določenih aplikacij, tako da imate dostopnost aparata drugim vselej pod nadzorom. Senzor ima tudi dodatne funkcije, ki vam olajšajo uporabo in omogočajo še več upravljanja vašega pametnega telefona z eno roko.

Za tiste, ki vedo, kaj hočejo

Telefon je torej namenjen tistim, ki s pametnim telefonom iščejo popolno brezskrbnost, a jim ni vseeno, kaj izvlečejo iz žepa. Tistim, ki ne sledijo trendom, temveč jih oblikujejo. Tistim, ki ob besedi pametni telefon avtomatično pomislijo na kakovostno delo in organiziran vsakdanjik. Tistim, ki vedo, kaj hočejo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku