Računalništvo, telefonija
04.04.2016 15:34
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je evidenca delovnega časa res samo »štemplanje«?

Je evidenca delovnega časa res samo »štemplanje«?
Je evidenca delovnega časa res samo »štemplanje«?

Evidenco delovnega časa večina uporabnikov dojema kot »štemplanje« in nadzor zaposlenih. Z vidika zaposlenih to sicer res drži, vendar pa za podjetje evidenca delovnega časa prinaša številne prednosti. Evidenca delovnega časa že dolgo ni več samo terminal nekje pri vhodu, mimo katerega hodijo zaposleni, prislonijo kartico in s tem potrdijo svojo prisotnost.

Moderno zasnovani sistemi so več kot le »štemplanje« in prinašajo številne prednosti tako podjetjem kot tudi zaposlenim.

Različni načini evidentiranja

V skoraj petih letih delovanja sistema etM se je kot ena največjih prednosti pokazala fleksibilna možnost evidentiranja. Sistem namreč omogoča evidentiranje prek fiksno nameščenega registratorja, mobilnih naprav, SMS-ov, spletne strani. Pomembno je, da so vsi podatki zbrani na enem mestu in vedno dostopni.

Prisotnost še ne pomeni učinkovitosti

Sistem eTM omogoča tudi spremljanje porabljenega časa. Učinkovitost se spremlja z delovnimi nalogi in opravili, ki lahko služijo tudi kot osnova za obračun ali račun naročniku storitev. Vklop in izklop opravil se lahko izvajata prek spletnega vmesnika na delovnem mestu ali pa prek posebnih kontrolnih točk v proizvodnji. Identifikacija oseb se izvaja z obeski ali karticami, izbira opravil pa s črtno kodo.

Podatki vedno in povsod

Za podjetje je poglavitno dejstvo, da je vpogled v trenutno stanje zaposlenih ne glede na način evidentiranja vedno mogoč. Prav tako odpade potreba po varovanju in arhiviranju, saj za vse poskrbi rešitev v oblaku.

Prednosti za računovodstvo

Sistem omogoča samodejen način beleženja nadurnega dela, različnih dodatkov. Nastaviti je mogoče različna pravila glede obračuna rednega dela jutranjih prihodov. Sistem omogoča nastavitev fiksnih urnikov ali pa samodejno izbiro urnika glede na prihod. Uvoz podatkov za obračun plač v najpogosteje uporabljene računovodske sisteme je mogoč prek več kot deset konektorjev.

Prednosti za tajništvo

Sodobnih evidenc podjetje ne more predstavljati brez sistema elektronskih dovolilnic. Zaposleni tako lahko po elektronski pošti zaprosijo za dopust, razne izhode, službena potovanja in popravke pri registraciji (pozabil prijaviti …). Ko nadrejeni potrdijo elektronsko dovolilnico, so ažurirani tudi podatki. V zadnjem letu je novost poleg obveščanja po elektronski pošti tudi s sporočili SMS. Novo pa je tudi podpisovanje, prilagojeno za mobilne naprave.

Pridobitve za zaposlene

Zaposleni so običajno tisti, ki najbolj skeptično gledajo na uvedbo delovnega časa. Skeptičnost verjetno izhaja iz dejstva, da se je sistem v preteklosti velikokrat uvajal samo zaradi kontrole zaposlenih. S sistemom eTM pa zaposleni pridobijo:

  • ažuren vpogled v podatke, število ur, saldo dopusta, urnik, dnevni režim;
  • različne načine evidentiranja (mobilne naprave, SMS …);
  • elektronske dovolilnice (najava dopusta, izhodi, popravki, potni nalogi …);
  • spletni portal http://moj.e-tm.si, kjer lahko spremljajo in urejajo osebni profil.

Kaj še ostane?

Zaradi svoje zasnove in našega posluha željam strank je sistem pridobil zaupanje naših uporabnikov. Uporabljajo ga tako proizvodna podjetja kot javni zavodi (zdravstveni domovi, šole, vrtci). Ker dandanes časa čedalje bolj primanjkuje, je bistveno, da podjetje zmanjša nepotrebno administracijo in uredi evidenco delovnega časa s takšnim sistemom, v katerem vsi veliko pridobijo.

Več o informacij na spletni strani www.e-tm.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več