Računalništvo, telefonija
05.11.2013 10:51

Deli z drugimi:

Share

Jaz sem pristna fotografija

Fotoaparat Nikon Df z retro videzom povzema oblikovne poteze in ergonomijo Nikonovih legendarnih 35-milimetrskih analognih fotoaparatov, kot sta bila Nikon F2 in F3. Teksturiran ročaj, vrtljivi mehanski gumbi in ravna zgornja plošča spominjajo na klasične Nikonove fotoaparate analogne dobe. Retro slogu sledi grafični uporabniški vmesnik v enobarvni grafiki, sodobno tehnološko raven Nikona Df pa določajo slikovno tipalo polnega formata FX, slikovni procesor Expeed 3 in druge tehnologije iz profesionalnega modela Nikon D4.
Jaz sem pristna fotografija
Jaz sem pristna fotografija

Nikon Df

je edinstvena kombinacija elegantne retro oblike (v klasični črni ali srebrni barvi ohišja s črnimi poudarki) in sodobnih tehnologij na ravni profesionalne fotografije. Je mojstrsko orodje za fotografe perfekcioniste, ki so hkrati ljubitelji klasičnega oblikovanja. Df se ponaša z robustnim ohišjem in ergonomsko obliko, zaradi katerih so Nikonovi fotoaparati postali sinonim za trpežnost in zanesljivost. Z mehanskimi vrtljivimi in pritisnimi gumbi lahko ločeno nastavimo občutljivost ISO, kompenzacijo osvetlitve, način osvetlitve in način proženja. Za bolj diskretno fotografiranje je na voljo tudi tihi način proženja. Vzdržljiv in natančen zaklop je bil preizkušen s 150.000 sprožitvami, energijsko varčna zasnova fotoaparata pa omogoča, da z enim polnjenjem baterije naredimo približno 1.400 posnetkov. Fotoaparat Nikon Df se ponaša z edinstvenim zložljivim vzvodom za prenos nastavitve zaslonke, ki omogoča, poleg uporabe objektivov z bajonetom F, tudi neposredno pritrjevanje objektivov Nikkor starejše izdelave brez AI.

Df Je Nikonov najmanjši in najlažji fotoaparat polnega formata FX s slikovnim tipalom CMOS s 16,2 milijona slikovnih točk, izjemno svetlobno občutljivostjo ISO 100-12.800 in razširljivostjo do 204.800 (enakovredno) za podrobne fotografije z minimalno stopnjo šuma pri fotografiranju v najtežjih svetlobnih pogojih. Natančen, hiter in varčen slikovni procesor Expreed 3 je povzet iz profesionalnega modela D4. Fotoaparat je izdelan za uporabo v zahtevnih pogojih – zgornja, zadnja in spodnja stran so iz trpežne in lahke magnezijeve litine, odpornost na vremenske vplive in zaščita pred vdorom vlage in prahu v ohišje pa je na ravni modela D800. Zelo občutljiv sistem samodejnega ostrenja (AF Multi-CAM 4800) z 39 točkami in s štirimi načini delovanja (vključno s 3D-sledenjem) omogoča hitrost zaporednega fotografiranja z do 5.5 posnetkov na sekundo. Visokozmogljivo optično iskalo s stekleno pentaprizmo s približno 100-odstotno pokritostjo kadra in 0,7-kratno povečavo ima v samem iskalu označeno polje obrezovanja fotografije na format DX (samodejno pri namestitvi objektiva DX). Elektronski navidezni horizont z dvema osema in izbirne mrežne črte za razmerje slike 1:1 in 16:9 za pomoč pri kompoziciji se v načinu pogleda v živo izrisujejo tudi na 8-centimetrskem LCD zaslonu (921.000 slikovnih točk).

Nikon Df, izjemen primerek fotografske tehnike, ki je združljiv s praktično vsemi do danes izdelanimi objektivi Nikkor, se ponaša z oznako “Made in Japan”. Zanj je na voljo obsežen nabor dodatne opreme ter ekskluzivni usnjeni trakovi in torbice v klasični črni in rjavi barvi.

Nikon Df bo v črni in srebrni barvi na prodajnih policah od 28. novembra po priporočeni ceni 2.999 evrov v kompletu z novim objektivom AF-S Nikkor 50 mm 1/1,8G. Objektiv posebne izdaje je na voljo tudi posamezno. Zanj je treba odšteti 299 evrov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku