Računalništvo, telefonija
08.01.2013 18:34

Deli z drugimi:

Share

JAZ SEM novi Nikon 1 J3

Nikon je predstavil nov sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi z najmanjšim ohišjem iz aluminija v tem segmentu na svetu - Nikon 1 J3. Tudi ta fotoaparat ima tako kot nedavno predstavljeni Nikon 1 V2 vgrajeno tehnologijo Nikon 1 druge generacije. Novi dvojedrni procesor EXPREED 3A prinaša še hitrejšo obdelavo fotografij, zato lahko J3 zajame do 15 posnetkov na sekundo z vsakokratnim ostrenjem ali do 60 posnetkov na sekundo v polni ločljivosti z izostritvijo na fiksni točki. V fotoaparatu Nikon 1 J3 je tako kot v celi družini Nikon 1 na voljo veliko naprednih načinov fotografiranja, med drugim tudi nov način zajema najboljšega trenutka, ki kombinira pametni izbor fotografij z novim počasnim prikazom.
JAZ SEM novi Nikon 1 J3
JAZ SEM novi Nikon 1 J3

Nikon 1 J3

s senzorjem CMOS formata CX z ločljivostjo 14,2 milijona slikovnih točk in občutljivostjo ISO 160 do 6400 prinaša odlično ravnotežje med velikostjo sistema, hitrostjo, občutljivostjo na svetlobo, ločljivostjo in globinsko ostrino. Hitremu zajemu posnetkov brez težav sledi napredni hibridni sistem samodejne izostritve z zaznavanjem faz pri hitrih premikih ter samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta za zajem podrobnosti pri šibki svetlobi. Senzor pri zajemu posnetkov in videoposnetkov glede na sceno preklaplja med 73 območji izostritve z zaznavanjem faz in 135 območji izostritve z zaznavanjem kontrasta.

Pametni izbor fotografij hitro zajame do 20 fotografij v polni ločljivosti pred in po proženju prožilca ter predlaga do 5 najuspešnejših fotografij. Počasni prikaz zajame do 20 zaporednih posnetkov v polni ločljivosti in jih v počasnem posnetku prikazuje na zaslonu LCD, tako da lahko fotograf izbere točno tisti trenutek, ki ga želi ohraniti.

V naprednem video načinu lahko s fotoaparatom Nikon 1 J3 snemamo videoposnetke v polni visoki ločljivosti FullHD s 60 ali 30 posnetki na sekundo, med snemanjem samim pa lahko zajamemo fotografije polne ločljivosti. Pri uporabi manjše velikosti okvirja, lahko dosežemo dramatične učinke v izjemno počasnem posnetku s hitrostjo snemanja do 1.200 posnetkov na sekundo.

Nikon 1 J3 bo na voljo v začetku februarja v petih barvah skupaj z objektivom 1 NIKKOR 10-30 mm po priporočeni ceni 649 EUR. V kompletu z objektivoma 1 NIKKOR 10-30 mm VR in 30-100 mm pa po priporočeni ceni 799 EUR.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku