Računalništvo, telefonija
Nekategorizirano
20.09.2022 14:21

Deli z drugimi:

Share

JavaScript ni več najbolj priljubljen programski jezik razvijalcev

Po novem je programski jezik številka ena med razvijalci TypeScript.

Novo poročilo razkriva, da JavaScript ni več na vrhu lestvice, ko gre za najbolj priljubljene programske jezike na svetu.

Poročilo CircleCI o stanju razvoja programske opreme za leto 2022 (odpre se v novem zavihku) je pokazalo, da je TypeScript zdaj prehitel JavaScript na prvem mestu in zrinil eno največjih imen v industriji.

Družba pravi, da je sprememba najverjetneje posledica njegovih razvijalcem prijaznih funkcij, kot je omogočanje lokalnega lovljenja manjših napak in pogostejšega sprejemanja delovne kode v primerjavi z JavaScriptom.

Najboljši programski jeziki

Od leta 2019 do 2021 je le Python ostal konstanten v svoji priljubljenosti glede na poročilo, ki dotični jezik uvršča na četrto mesto. Ostali jeziki, ki so med prvimi desetimi po priljubljenosti, so še HTML, Java in PHP.

Nižje na seznamu se je HashiCorp (HCL) uvrstil na lestvico desetih najboljših, in sicer je pristal na spoštljivem devetem mestu, pri čemer vodi tako pred jezikoma HTML kot Swift, ki zaostajata za eno oziroma dve mesti.

Najboljše razvijalske ekipe programske opreme sprejemajo razvijalcem prijazna orodja in prakse, ki jim omogočajo avtomatizacijo, prilagajanje in uspešno sprejemanje sprememb, kadar je to potrebno,” je poudaril podpredsednik CircleCI za platformo Michael Stahnke.

Najboljši razvijalci težijo k orodjem, ki spodbujajo sodelovanje, ponovljivost in produktivnost.”

Analiza se je poglobila tudi v druga področja programerjevega poteka dela in odkrila štiri ključna merila, ki opredeljujejo nekatere najuspešnejše inženirske ekipe. Vključujejo trajanje delovnega toka v povprečju med pet in 10 minut, obnovitve po neuspelih zagonih, popravljene ali povrnjene v eni uri, vsaj 90-odstotno stopnjo uspešnosti za privzeto vejo njihove aplikacije in redno uvajanje v skladu s poslovnimi zahtevami, najmanj enkrat na dan.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več