Računalništvo, telefonija
01.05.2018 11:35
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Japoncem uspelo izdelati prvega pravega transformerja

Japoncem uspelo izdelati prvega pravega transformerja
Japoncem uspelo izdelati prvega pravega transformerja

Transformerji so kot igrače podjetja Hasbro in stripi znani že iz 80. let in imajo veliko gorečih oboževalcev, zadnje čase pa se o njih snemajo tudi filmi. Nad njimi so nedvomno zelo zagreti na Japonskem, saj je podjetje Brave Robotics pripravilo prvega pravega transformerja. Ta se lahko namreč iz robota spremeni v avtomobil in obratno, hkrati pa lahko v njem sedijo ljudje.

J-Deit RIDE je robot, ki se relativno lahko spremeni v avtomobil. Podjetje Brave Robotics, ki je oblikovalo in razvilo 3,6 metra visokega robota, trdi, da lahko izum obliko spremeni v zgolj 60 sekundah. V robotu oziroma avtomobilu je prostora za dve osebi, po cesti pa lahko vozi s hitrostjo do 60 kilometrov na uro. V obliki robota hitrost pričakovano ni pretirano visoka, saj se lahko premika le do okoli 100 metrov na uro, napaja pa ga zelo zmogljiva polnilna litij-ionska baterija.

Robot J-Deit RIDE seveda ne bo na voljo običajnim smrtnikom, ga pa bomo lahko »srečali« v raznih zabaviščnih parkih po svetu. Kako pa se prvi pravi transformer obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spletni povezavi http://bit.ly/2I1YVG1.


Prijavi napako v članku