Računalništvo, telefonija
25.03.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Izobraževanje za pridobitev naziva »Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)«

Izobraževanje za pridobitev naziva »Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)«
Izobraževanje za pridobitev naziva »Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)«

Večina slovenskih podjetij za svoje poslovanje uporablja Microsoft operacijsko ter strojno opremo in se zanaša na njihove storitve. Zaradi tega je potreba po IT strokovnjakih, ki znajo upravljati z računalniki, omrežji ter sistemi, zelo velika. Vendar pa niso vsi zadosti strokovno usposobljeni za opravljanje teh storitev.

Uspešna podjetja se zavedajo, da jim neizobražen kader z neustreznim ravnanjem z implementiranimi orodji lahko povzroči gromozansko poslovno škodo.

Naziv Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) strokovnjakom prinaša naslednje prednosti:

  1. MCSA je en izmed najbolj zaželenih nazivov v IT industriji.
  2. MCSA je osnova, s katero delodajalec pridobi zaupanje v sposobnosti IT administratorjev.
  3. MCSA certifikat predstavlja uradno potrdilo o pridobljenih veščinah na zahtevanem področju.
  4. MCSA – »Microsoft Certified Solutions Associate« naziv lahko navedete na službeni vizitki s posebnim Microsoft logotipom, s čimer pridobite na vrednosti pri iskanju zaposlitve ter širjenju poslovnih priložnosti.
  5. Z nazivom MCSA pridobite prednost pred konkurenti pri iskanju zaposlitve, možnosti za zaposlitev pa se vam povečajo tudi za 5 krat.
  6. MCSA predstavlja predpogoj za MCSE certificiranje in nadaljnjo gradnjo IT kariere.

Microsoft je v letu 2016 močno preoblikoval programe za pridobitev oziroma ohranitev uradnih potrdil, ki dokazujejo strokovno usposobljenost posameznika za delo na Microsoft orodjih.

Strategija podjetja je šla v smer racionalizacije programov, predvsem z namenom, da se uskladijo z industrijo ter smerjo, proti kateri se razvijajo Microsoft tehnologije. Zato bo pridobitev certifikacij v prihodnje veliko bolj pomembna za dokaz strokovne usposobljenosti posameznika v IT panogi.

Izobraževalni center Housing organizira študij za pridobitev naziva MCSA. Vsi, ki želite sami oblikovati svojo karierno pot, lahko več informacij o izobraževanju poiščete v MCSA študij za Windows Server 2016 povezavi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku