Računalništvo, telefonija
25.01.2005 10:01

Deli z drugimi:

Share

Izobraževalni sklad Nokie za žrtve cunamija

Nokia se je po katastrofi v Aziji takoj odzvala in razvila dolgoročni načrt pomoči pri obnovi prizadetih delov Indije, Indonezije, Šrilanke in Tajske ter ustanovila izobraževalni sklad za 2,5 milijona evrov. Sklad bo pomagal štirih prizadetim državam v naslednjih petih letih in bo podprl izobraževalne pobude, med katere sodijo obnova šol in oskrba z učnimi pripomočki, knjigami, šolnine in izobraževanje učiteljev.

Jorma Ollila, generalni direktor in predsednik uprave Nokie, je dodal: “V prvih najtežjih dneh po katastrofi, smo pomagali neposredno z denarjem, produkti, storitvami in prostovoljnim delom naših zaposlenih. V nadaljevanju pa želimo vzpostaviti dolgoročni sistem pomoči, ki bo ljudem pomagal ponovno vzpostaviti normalno življenje. Ker je izobraževanje že dolgo jedro vrednot, ki jih goji Nokia, smo se odločili, da nadaljujemo naše delo na tem področju, saj je bilo v katastrofi v Aziji uničenih veliko šol, ogromno učiteljev je izgubilo življenja in veliko otrok je osirotelo.”

Sklad Nokia Education Fund upravlja mednarodna organizacija International Youth Foundation (IYF), globalna nevladna organizacija, ki deluje v 60 državah po svetu. Nokia in IYF bosta sodelovali tudi z vladami posameznih prizadetih držav in nevladnimi ter mednarodnimi dobrodelnimi organizacijami, da bi lahko ponudili najbolj učinkovito pomoč. Nokia hkrati poziva svoje poslovne partnerje, da se ji pridružijo pri pobudi.


Prijavi napako v članku