10.02.2011 18:25

Deli z drugimi:

Share

Izkoristite vse, kar vam Mac ponuja!

Apple Authorized Training je izobraževalni program, ki ga izvajajo izključno certificirane ustanove – Apple Authorized Training Center (AATC). Status AATC je v Sloveniji prva dobila Miška d.o.o., ki je pred letom dni ponudila celoten spekter izobraževanj tako za začetnike kot tudi profesionalne uporabnike računalnikov Mac.
Apple predavatelj, AATC, izobraževanje
Apple predavatelj, AATC, izobraževanje

Seminarje izvajajo visokokvalificirani strokovnjaki s pridobljenim statusom Apple Certified Trainer (ACT). Predavatelji imajo poleg strokovnih tudi pedagoško-metodična znanja, potrebna za kakovostno izvajanje Applovega usposabljanja.

Pogovarjali smo se z uglednim strokovnjakom za Applove tehnologije in predavateljem g. Borisom Hermanom, ki izvaja izobraževanja v Miškinem izobraževalnem centru. Svoje predavateljske in svetovalske kvalifikacije izkazuje s številnimi pridobljenimi Applovimi certifikati, kot so Apple Master Trainer za Final Cut Studio, Master Trainer za Logic Studio in Trainer za celotno okolje Mac OS X.

“Opažam, da je poglavitna težava v Sloveniji ta, da se ljudje le stežka odločijo za načrtno izobraževanje – v tem ne vidijo velike dodane vrednosti. Ko se pa enkrat odločijo za udeležbo, so navdušeni in si očitajo, zakaj niso prišli že prej,« je povedal g. Herman.

Apple Authorized Training Center je ustanova, ki izpolnjuje zahtevne Applove pogoje in je pridobila licenco posredovanja znanja uporabnikom v obliki tečajev, pojasnjuje g. Herman. Hkrati poudarja, da je AATC ključna točka prenosa znanja. Apple zato skrbno bedi nad kakovostjo izvajanja tečajev. Ob tem igra AATC tudi vlogo izpitnega centra. AATC nato s strani podjetja Apple podeli ustrezen certifikat, ki je veljaven kjerkoli v svetu, dodaja g. Herman.

Fenomen Appla

Uporabniki Appla so navdušeni tako nad dizajnom, ki je mojstrovina industrijskega oblikovanja, kot tudi nad visoko kakovostjo izdelkov. G. Boris Herman fenomen Appla opisuje kot usmerjenost k posamezniku. Prepričan je, da uspešnosti Appla v največji meri botruje dejstvo, da veliko pozornosti namenjajo uporabniku in njegovemu doživljanju izdelka ali storitve. Uporabniški vmesniki so zamišljeni s pretanjenim občutkom za najmanjše podrobnosti, kar uporabnike navdaja z občutkom popolnosti dizajna.

Applove tehnologije so zelo obsežne, pojasnjuje g. Herman. Izbirati je mogoče med programsko opremo za ustvarjanje na področju fotografije, videa, glasbe ali avdia, prav tako tudi za programiranje v ducat jezikih. Pri Applu skrbijo za to, da se uporabniki te tehnologije naučijo kar najbolje uporabljati. Pri tem izpostavlja, da je Apple skupaj z andragoškimi strokovnjaki za vsako izmed področij pripravil sistematični način posredovanja znanja na več ravneh preko strokovne literature in vodenih tečajev, s posebej odlikovanimi in licenciranimi predavatelji.

Ciljna publika

Vsakdo, ki uporablja računalnik Apple, lahko z udeležbo na tečajih veliko pridobi. Od enodnevnih seminarjev za prve korake, pa vse do najzahtevnejših tečajev obdelave videa, naprednih tehnik kompozicije glasbe ali pa administracije strežniških sistemov Apple. “Kdor pri svojem delu uporablja računalnik Mac, doma ali v službi, in se ne udeleži katerega izmed tečajev, sebi ne daje priložnosti biti boljši,” poudarja g. Herman.

Certifikat pripomore tudi k zaposljivosti

“Ne boste verjeli, kako pogosto udeleženci, ki so pred začetkom tečaja prepričani, da že vse vedo, po zaključku šolanja presenečeni priznajo, da si sploh niso predstavljali, česa vsega niso vedeli. Veliko ljudi misli, da pozna Applove tehnologije, le malo jih to lahko dokaže. In takšni ljudje so navadno zelo iskani,” dodaja g. Herman. Delodajalec, ki izbira med dvema sicer enakovrednima kandidatoma, od katerih se je eden izobrazil in certificiral, bo veliko verjetneje izbral slednjega, je prepričan g. Herman. V tujini je velikokrat praksa, da se pri zaposlovanju izobraževalni proces vključi kot integralni del – pred nastopom dela, denimo na videomontaži, mora oseba opraviti plačan tečaj in izpit, brez tega zaposlitve sploh ne dobi. Šele nato lahko delodajalec ve, kaj lahko pričakuje od novega delavca.

Aktualno na področju izobraževanja

V kurikulumu Apple Training so vedno v koraku z inovacijami. Pred nedavnim je bil dodan nov tečaj Mac Integration Basics, namenjen uspešnemu vključevanju računalnikov Mac v okolje Windows, nov pa je tudi tečaj Final Cut Server za različico 1.5, ki je bil predstavljen to poletje. Če se boste odločili za izobraževanje v Miškinem Apple Authorized Training Centru, svoje odločitve zagotovo ne boste obžalovali. Deležni boste sistematičnega in premišljeno zasnovanega izobraževanja, ki bo obogateno tud z obsežnim gradivom. Po zaključenem izobraževanju sledi izpit, katerega uspešen zaključek je nagrajen z uradnim Applovim certifikatom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Miška d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Miška d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

MIŠKA na konferenci informacijska varnost

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Miška d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več