Telefonija
21.12.2023 06:43

Deli z drugimi:

Share

Izjemni Xiaomi Redmi Note 13 5G tudi zunaj Kitajske!

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Danes na trgu najdemo telefone, ki so zelo dragi, po drugi strani pa takšne, ki so dostopni in denarnici prijazni. Predstavili bomo enega slednjih – Xiaomi Redmi Note 13 5G. Novost je trenutno naprodaj le na kitajskem trgu, kmalu pa bo na voljo še na drugih trgih širom sveta. Najprej na indijskem trgu, nekoliko kasneje tudi drugje, vključno z evropskim.

Novi Xiaomi Redmi Note 13 5G je pametni telefon, ki bo zadovoljil večino uporabnikov. Novost namreč odlikuje hitro 33 W polnjenje, tako da je za 100-odstotno napolnitev popolnoma izpraznjene baterije dovolj dobra ura. Baterija kapacitete 5000 mAh je sploh ena boljših lastnosti tega telefona, saj ne boste sredi dneva iskali vtičnice. Njegova posebnost je tudi podpora za dve SIM kartici.

Zaslon je še en adut tega nizkocenovnega telefona, za katerega je za vstopno različico na kitajskem trgu treba odšteti zgolj preračunanih 141 evrov. Velik, napreden AMOLED zaslon slike prikazuje z 120 Hz, kar zagotavlja hitro osveževanje in gladke prehode – ne glede na to, ali pregledujete dogajanje na družbenih omrežjih, slike ali ste ljubitelj mobilnih iger. Diagonala telefona meri 6,67 palcev, kar znese 16,9 centimetrov. To velikost bi lahko označili kot ravno prav veliko za rokovanje s telefonom. Hkrati pa dovolj veliko, da lahko z njim opravimo marsikatero opravilo.

Pohvali pa se lahko tudi s procesorjem MediaTek Dimensity 6080 z smimi jedri. Uporaba ne bi smela biti prevelik izziv, saj telefon Xiaomi Redmi Note 13 5G poganja operacijski sistem Android 13 (MIUI 13) – vsem znan operacijski sistem, ki je uporabniku prijazen in enostaven ter ima »vse na svojem mestu. Za zajem fotografij pa je na voljo glavna kamera ločljivosti 100 milijonov slikovnih točk. Ta se odlično obnese tudi v zelo slabih pogojih, kot je na primer tema.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 13 5G je na volj v štirih različicah. Najšibkejši model je opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora. Najzmogljivejša različica pa ponuja 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov prostora. Maloprodajna cena telefona Xiaomi Redmi Note 13 5G za Evropo pa bo razkrita tik pred pričetkom prodaje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več