Spletni brskalniki
29.06.2021 05:54
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemen mejnik za satelitski internet SpaceX Starlink

Satelitski internet SpaceX Starlink je nedavno sočasno uporabljalo skoraj 70 tisoč ljudi.
Satelitski internet SpaceX Starlink je nedavno sočasno uporabljalo skoraj 70 tisoč ljudi.

Ameriško podjetje SpaceX je že pred časom uspešno zagnalo projekt “Starlink”, katerega ključni cilj je pripeljati svetovni splet tudi v najbolj oddaljene kraje. Gre za globalno satelitsko omrežje, ki naj bi omogočilo hiter in zanesljiv dostop do svetovnega spleta iz prav vsakega kotička sveta. Satelitski internet SpaceX Starlink se sicer v praksi že zdaj obnese več kot odlično. Hitrosti prenosa podatkov se namreč gibljejo med približno 50 megabiti na sekundo in nekaj več kot 150 megabiti na sekundo, zakasnitveni čas pa se trenutno giblje med 20 in 40 milisekundami.

Kot kaže, je napredni satelitski internet prepričal že mnoge uporabnike svetovnega spleta, čeprav je še vedno v poskusni fazi. Satelitski internet SpaceX Starlink je namreč pred kratkim sočasno uporabljalo skoraj 70 tisoč ljudi. Čeprav se to mnogim morda zdi malo oziroma nepomembno, je nedvomno izjemen dosežek. Še vedno gre namreč za poskusno internetno omrežje, ki naj bi v polni meri zaživelo šele čez nekaj let.

Uspeh satelitskega interneta SpaceX Starlink je pomemben tudi za letalske potnike. Kdaj bo satelitski internet dejansko na voljo na letalih, zaenkrat še ni znano. Po vsej verjetnosti bi se to lahko zgodilo še pred koncem leta, oziroma v primeru težav najkasneje do konca prve polovice naslednjega leta. Podjetje SpaceX se namreč o možnosti zagona omenjenega projekta že kar nekaj časa pogaja s številnimi letalskimi družbami.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

shopi.eu, PAB d.o.o.

Kranjska cesta 14, 4202 Naklo, Tel: 04 257 51 50
Podjetje se ukvarja z zastopanjem in prodajo tujih blagovnih znamk. Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več