Digitalizacija
Aplikacije in dodatni programi
Programska oprema
21.04.2022 08:21

Deli z drugimi:

Share

Izgubljate pregled nad naročili?

Se vam naročila množijo nenadzorovano?


Ne veste v kakšnem statusu je posamezno naročilo?


Ste brez nadzora nad kakovostjo storitve?

Naj vas potolažimo, da niste edini, ki se sooča s tem problemom.

Z povezovanjem in implementacijo različnih informacijskih tehnologij celoten proces pospešimo in lažje obvladujemo od nastanka do zaključka.

Naročila je smiselno kategorizirati, glede na njihov namen, saj jih običajno obdelujejo različne ekipe in oddelki v podjetju.
Tipi naročil so lahko: dostava blaga, spletna naročila, servisni zahtevek, povpraševanja kupcev, reklamacijski zahtevki, garancijska popravila, razni vpoklici, interne naloge, proizvodne naloge, naročila različnih storitev, ipd.

event_flow

Vsako naročilo ima lahko specifične zahteve in traja različno dolgo.

Dogodek (posamezno naročilo ali zahtevek) je lahko sestaven del projekta, tudi z vezano na objekt (napravo/vozilo/zgradbo, …), vsebuje določene naloge in podnaloge, storitve in artikle, pakete, tehnologije, delovna sredstva, določa izvajalce in podizvajalce, potrebuje monitoring in kontroling funkcije in je povezan z ustreznimi dokumenti, itd. .

Skratka veliko zahtev za obvladovanje procesa brez ustrezne informacijske podpore.

Za obvladovanje vseh zahtev je potrebno posamezen dogodek razčleniti, določiti izvajalce posameznih nalog, roke izvedb, določiti zahtevane spretnosti, potrebna delovna sredstva, transport in druge potrebne parametre.

Kategorija dogodkov razdeli in določa specifiko potrebnih parametrov in dokumentov za izvedbo procesa obdelave.

Pridobljene podatke je smiselno preko API vmesnika izmenjevati z drugimi informacijskimi sistemi, kot tudi shraniti v dokumentni sistem za arhiv.

Na trgu je že 20 let prisotno orodje za planiranje dogodkov in z njim povezanih nalog, katero je v zadnjem letu na voljo kot spletna rešitev z pripadajočo mobilno aplikacijo.
Rešitev je primerna praktično za vsako podjetje ali ustanovo, katero ima potrebo po planiranju ali monitoringu določenih podatkov.

dotBusiness

V praksi se je izkazalo za uporabno v trgovinski, servisni, proizvodni, zdravstveni, športni dejavnosti, kot tudi v posameznih zahtevah javne uprave.

Več o tem si lahko ogledate na povezavi …


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Medic sistemi d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Medic sistemi d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Medic sistemi d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več