Digitalizacija
03.12.2014 19:15

Deli z drugimi:

Share

Izdelava spletnih strani: Od oblikovanja do končne uporabe

Spletna stran je kot nekakšno ogledalo podjetja oziroma tistega, ki ga predstavlja. Glavna lastnost spletne strani je v tem, da je izdelana tako, da obiskovalec najde na spletni strani prav vse podatke, ki mu jih želite zaupate in jih išče.
Izdelava spletnih strani: Od oblikovanja do končne uporabe
Izdelava spletnih strani: Od oblikovanja do končne uporabe

Gre za nekakšno spletno predstavitev vašega podjetja, produkta oziroma storitve in osebe. Dandanes se srečujemo s pravo poplavo spletnih strani, ki pa so si med seboj še kako različne. Nikakor ni nepomemben podatek, kako izgleda spletna stran. Številne raziskave so potrdile, da ljudje v roku treh sekund na podlagi videnega presodimo, ali bomo naprej brskali po spletni strani ali bomo spletno stran zapustili. Prvi vtis je torej še kako pomemben in zagotovo je prvi vtis tisti, ki velikokrat odloča. Izdelava spletnih strani je ravno zaradi omenjenega še kako zahtevna. Nikakor ne smete imeti spletne strani le za to ‘ker jo moramo imeti’, marveč mora biti to vaša marketinška priložnost, da se izkažete kot profesionalno podjetje.

Grafično oblikovanje spletne strani

Izdelava spletne strani zajema številne korake, kjer je vsak po svoje še kako pomemben. Prvi korak je seveda posvetovanje z naročnikom in kasneje izdelava grafične zasnove. Slednja mora biti narejena tako, da se kar najbolje poda znaku podjetja in privabi obiskovalca za brskanje. Če je grafična zasnova spletne strani slaba, potem se lahko zgodi, da bo obiskovalec zapustil spletno stran. Tega pa si zagotovo ne želimo, kajne? Grafično oblikovanje mora biti premišljeno in usmerjeno v uporabnika oziroma obiskovalca.

Izdelava spletnih stran in programiranje

Po potrditvi grafične zasnove sledi razrez grafike ter programiranje. Spletno programerji, ki se ukvarjajo s postavitvijo spletnih strani, natančno vedo, kako je potrebno kodo napisati, da bo spletna stran kar se da dobro delovala. Za programiranje navadno uporabljajo različne jezike, ki pa jih laiki pravzaprav ne razumejo. Programiranje predstavlja delo, kjer oblika dobi določeno funkcijo. Seveda gre za nekakšen temelj celotnega delovanja spletne strani. Izdelava spletnih strani je zahtevna tudi zaradi tega, kjer je potrebno poznati več različnih jezikov v zameno za dobro delovanje.

Testiranje je ključno pri izdelavi spletnih strani

Vsaka spletna stran mora delovati brezhibno in izgovora za slabo delovanje ni. Testiranje je izjemno pomemben del izdelave spletnih strani. Takrat se ugotovijo napake in se jih lahko odpravi. Hkrati se vidijo vse težave, ki so morebiti nastale po tem, ko se je spletna stran postavila. Poznamo različne spletne tehnologije, zato so težave praktično neizogibne. Pomembno pa je, da jih odpravimo še pred tem, ko dejansko obiskovalci pričnejo prihajati na samo spletno stran.

Kvalitetna izdelava spletnih strani

Vsako podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani se zaveda, da je kvalitetna izvedba še kako pomembna. Na žalost je na trgu veliko takšnih, ki sicer ponujajo izdelavo spletnih strani, vendar v slabi kvaliteti. Po odločitvi, da boste dali izdelati spletno stran, se odločite za kvalitetnega izvajalca na podlagi izkušenj, kvalitete ter seveda znanja. Dobro izdelana spletna stran bo kvalitetno narejena v vseh zgoraj opisanih segmentih. Tako bo vaše podjetje kar se da profesionalno predstavljeno na trgu. Vsekakor pa je kvalitetna spletna stran dober način oglaševanja za podjetje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku