Operacijski sistemi
22.11.2016 21:32
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izboljšate delovanje Androida z Developer Mode

Android 7.1 Nougat bo decembra na voljo za starejše mobilne naprave Google!
Android 7.1 Nougat bo decembra na voljo za starejše mobilne naprave Google!

Uporabniki pametnih telefonov na platformi Android si že danes lahko s pomočjo razpoložljivih možnosti poljubno prilagajte izgled operacijskega sistema in posamezne aplikacije. Vendar pa obstaja dodatna možnost z nazivom Android Developer Mode. Iz imena se lahko sklepa, da je funkcija namenjena razvijalcem aplikacij. A tudi v primeru, da ne razvijate lastne aplikacije lahko s pomočjo Developer Mode dostopate do dodatnih funkcij. Developer Mode je potrebno najprej vključiti. To storite tako, da v nastavitvah poiščete rubriko, ki izpisuje informacije o vaši napravi. Nato morate sedemkrat zapored pritisniti na Build Number in Developer Mode je vključen. Opozoriti velja, da se z vključitvijo Developer Moda zavedate, da gre za funkcijo, ki se ne uporablja pogosto. Lahko se vam celo zgodi, da bo pametni telefon izgubil garancijo. Zato se uporabe Developer Mode lotevate na lastno odgovornost. Prepričajte se tudi, da so vse vaše informacije na pametnem telefonu ustrezno shranjene na drugih napravah.

Developer Mode vam omogoča, da si na pametni telefon namestite alternativne operacijske sisteme kot je na primer CyanogenMod. Kakšno motivacijo bi zato lahko imeli je vprašanje vendar pa je možnost na voljo. Druga prednost, ki jo ponuja skrita Android funkcija je spreminjane načina delovanja animacij. Slednje zajemajo na primer odpiranje ali zapiranje aplikacij ter prehod med posamzenimi aplikacijami. V primeru starejših Android naprav, ki več ne delujejo tako tekoče, se lahko na ta način vsaj na videz pospeši delovanje operacijskega sistema. Ker procesorju ni potrebno vključiti animacije se lahko osredotoči na samo odpiranje aplikacij in ustreznih vsebin. Tretja zanimiva možnost je posredovanje lažnive GPS lokacije. Slednja se tako uporablja pri vseh aplikacijah katerih delovanje je vezano na posredovanje vaše lokacije.

Lastniki zmogljivejših pametnih naprav Android pa lahko izkoristijo prednost funkcije Force 4X MSAA. Slednja pospeši delovanje procesorja in je zato uporabna v primeru, da radi veliko igrate igre. Slabost uporabe funkcije je večja potrošnja baterije zato se sami odločite ali se vam funkcijo splača uporabiti.


Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku