Programska oprema
16.10.2006 09:44

Deli z drugimi:

Share

Izboljšanje pridobivanja in motiviranja zaposlenih z SPSS-om

SPSS je sporočil, da se je podjetje za investicijsko upravljanje stanovanjskih nepremičnin Aimco odločilo za uporabo programske opreme za napovedno analitiko SPSS pri izboljšanju aktivnosti pridobivanja in motiviranja zaposlenih.

“Programska oprema SPSS bo Aimcu pomagala izboljšati motiviranje zaposlenih, zmanjšati stroške iskanja nadarjenih kadrov in optimizirati storilnost zaposlenih,” je dejal Terri Heredia, višji podpredsednik za upravljanje z nadarjenimi kadri v podjetju Aimco.

Zmanjšanje menjave zaposlenih in obvladovanje stroškov zaposlovanja sta ključni nalogi kadrovskega oddelka. Aimco razvija tri napovedne modele, ki povečajo učinkovitost upravljanja z zaposlenimi in vplivajo na končne rezultate poslovanja. Model za iskanje uspešnih kandidatov prepozna perspektivne kadre na podlagi podatkov o obstoječih uspešnih delavcih. Drugi, fluktuacijski, model prepozna neuspehe v celotnem obdobju zaposlitve delavca in obravnava menjavo zaposlenih na individualni ravni. S tretjim modelom za razporejanje virov pa na podlagi povpraševanja v podjetju napovedujejo in potrjujejo kadrovske potrebe ter povečujejo učinkovitost poslovanja.

“Delodajalci poznajo neskončen izziv pridobivanja in motiviranja najsposobnejših kadrov,” je povedal Jack Noonan, predsednik in izvršni direktor SPSS-a. “Aimco z uporabo napovedne analitike dokazuje, kako lahko kadrovski oddelki izboljšajo svoje delo, obenem pa tudi učinkovitost podjetij, v katerih delujejo.”

Aimco je največji lastnik in upravitelj stanovanj v ZDA s 1.320 posestmi, vključno s približno 230.000 stanovanji, v katerih živi skoraj milijon prebivalcev. Aimco ima 6.500 zaposlenih v 47 državah ZDA, v Washington DC-ju in Portoriku.


Prijavi napako v članku