Programska oprema
13.08.2012 16:27

Deli z drugimi:

Share

Izboljšani urejevalnik videoposnetkov za YouTube

Prenovljeni urejevalnik videoposnetkov je lepši in uporabnejši!
Prenovljeni urejevalnik videoposnetkov je lepši in uporabnejši!

Pred slabim letom dni je portal YouTube dodal novo funkcionalnost za urejanje videoposnetkov. Tu je šlo za funkcionalnost Editor Video (Videourednik), ki je dosegljiva na strani My Video oziroma Moji videoposnetki (http://goo.gl/RRror). Uporabniki so spletni urejevalnik videoposnetkov pričakovano sprejeli z navdušenjem. Zaradi tega so se Googlovi programerji odločili, da ga nekoliko prenovijo in mu dodajo nove možnosti.

Najpomembnejša novost prenovljenega urejevalnika videoposnetkov je možnost predogleda sprememb. To pomeni, da so spremembe na videoposnetkih vidne takoj. Te lahko za nameček še primerjamo z izvirnikom. To velja tudi za možnost predogleda delovanja barvnih učinkov. Teh je v urejevalniku videoposnetkov na voljo kar 14. Programerji so za nameček še nekoliko poenotili in poenostavili uporabniški vmesnik z odstranitvijo nepotrebnih možnosti.

Spletni urejevalnik video vsebin Youtube Editor Video se lahko pobaha še z možnostjo dodajanja posebnih zvočnih efektov med videoposnetki. Tu velja še omeniti, da urejevalnik posnetkov vedno ohrani izvirnike videov in omogoča hitro povrnitev v začetno stanje. Če si je naš videoposnetek ogledalo manj kot 10-tisoč ljudi, lahko videoposnetek kadarkoli povrnemo v začetno stanje. Če pa se to število ogledov preseže, lahko še vedno dostopamo do izvirnika, vendar ga moramo pred objavo preimenovati. Spremenjena različica bo pri tem ostala nespremenjena.

Ker Google spremembe uvaja postopoma, ni nujno, da vam je prenovljeni urejevalnik video vsebin Youtube Editor Video že na voljo. To lahko preverite na spletnem naslovu http://goo.gl/RRror. Vsem uporabnikom portala YouTube bo novost dosegljiva najkasneje do konca avgusta.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku