Programska oprema
10.03.2012 18:34

Deli z drugimi:

Share

Iskalnik Google z ogromnim naskokom pred konkurenco

Iskalnik Google ima kar 51,1 odstotka večji tržni delež od drugouvrščenega iskalnika Bing.
Iskalnik Google ima kar 51,1 odstotka večji tržni delež od drugouvrščenega iskalnika Bing.

Pri podjetju Google so lahko izredno zadovoljni s priljubljenostjo svojega istoimenskega spletnega iskalnika. Ta je namreč že dolgo časa najbolj uporabljen spletni iskalnik in glede na najnovejše statistike mu krone še kar nekaj časa ne bo nihče vzel. Analitično podjetje comScore je namreč postreglo z rezultati nove raziskave, v kateri je ugotavljalo tržne deleže spletnih iskalnikov. Rezultati kažejo, da ima Google pred konkurenco ogromno prednost, saj njegov tržni delež znaša kar 66,4 odstotka, kar je en odstotek več kot v istem obdobju lani.

Prepad med Googlom in drugouvrščenim iskalnikom Bing znaša kar 51,1 odstotka, saj slednji premore le 15,3-odstotni tržni delež. Bing ima sicer v letošnjem februarju nekoliko večji tržni delež, kot ga je imel v lanskem, ko je znašal 13,6 odstotka. Na tretjem mestu s 13,8 odstotki najdemo iskalnik Yahoo!. Ta je v lanskem letu sicer zasedal drugo mesto, letos pa se mora zaradi 2,3-odstotnega padca tržnega deleža sprijazniti z mestom nižje.

Za konec pa velja omeniti še eno zanimivo informacijo. Google svojo premoč še posebej izkazuje med uporabniki mobilnih naprav. Tam njegov tržni delež znaša kar neverjetnih 95 odstotkov. Ostali konkurenci tam pripadajo le drobtinice.


Prijavi napako v članku