Računalništvo, telefonija
20.01.2016 10:04
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iščete 500W napajalnik?

Silverstone ST50F-PB
Silverstone ST50F-PB

Podjetje Silverstone je bilo ustanovljeno leta 2003 in je do sedaj svoj portfolio izdelkov razširilo na ohišja, napajalnike, ventilatorje, ohišja za shranjevanje podatkov in še marsikatero drugo napravo za računalnike. Njihovi napajalniki se ponašajo z širokim razponom zmogljivost. Imajo celo enega najmočnejših napajalnikov – Strider ST1500, ki ima vrh pri 1600W. To je prava zverina.

Tokrat si bomo ogledali napajalnik iz njihove serije Strider Plus. 500W različica je primerna za večino konfiguracij, ki jih najpogosteje zasledimo v sestavi. Seveda so vsi priključki modularni kar vam omogoča kar najbolj optimalno postavitev. Dolžina kablov je ustrezna. Zaradi kompaktne zasnove ga boste lahko stisnili tudi v manjša ohišja.

Nekaj osnovnih podatkov:

  • Maksimalna obremenitev: 500W
  • Aktivni PFC
  • Razred učinkovitosti : 80Plus bronze
  • Ventilator: 120 mm
  • Dimenzije 150 x 86 x 140
  • Teža: 1,8 kg
  • Garancija: 3 leta

V škatli boste našli poleg vseh nujnih stvari tudi nekaj dodatkov, ki vam pomagajo pri urejanju ohišja. Velcro zaponke, plastične vezice, dve knjižice z navodili in dva kompleta vijakov.

Ohišje je že na prvi pogled privlačno. Še posebej to poudari lep svetlo plavi ventilator. Torej, če ima vaše ohišje okno za radovedne oči ta napajalnik prav gotovo ne bo grdi raček v sestavi.

Poglejmo si še ostale prednosti in slabosti:

+ Dobro razmerje kvaliteta/cena

+ Dobra regulacija voltaže pri 5V

+ Zelo dobra učinkovitost pri porabi pod 100W

+ Polno modularen, kompaktna velikost

+ Dobra učinkovitost pri 20-80% obremenitvi

– Pri temperaturi večji od 43 stopinj ne zmore polne obremenitve

– Izguba regulacije voltaže pri +12V

– Samo trije periferni priključki

Zelo težko boste našli polno modularen napajalnik, ki bi se v tem cenovnem rangu tako izkazal. Tukaj si Silverstone ST50F-PB prav gotovo zasluži točko. Skupna učinkovitost je bila zelo solidna še posebej pri obremenitvi pod 100W. Zmotilo me je le delovanje pri temperaturah nad 43 stopinj Celzija. Tukaj bi se napajalnik lahko tudi bolje odrezal.

Če povzamemo. Silverstone ST50F-PB je primerna izbira za napajanje manjših sistemov z grafično kartico srednjega cenovnega razreda.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku