Obvestila podjetij
Življenjski slog
28.09.2022 15:05

Deli z drugimi:

Share

iRobot predstavlja najnaprednejši robotski sesalnik in pomivalec v enem

Prvi resnični 2-v-1 s popolnoma izvlečno krpo za brisanje – tako je, Roomba Combo j7+ hkrati sesa in pomiva! In to brez mokrih preprog!

Vodilno podjetje na področju potrošniških robotov, je danes predstavilo Roomba Combo j7+, najnaprednejši robotski sesalnik in pomivalec na svetu, skupaj s premišljenimi posodobitvami operacijskega sistema iRobot OS 5.0. Roomba Combo j7+ je, zasnovan za zaposlene posameznike ter družine, v domovih katerih najdemo tako preproge kot tudi parket (in ostale vrste pohodnih površin), ter za vse, ki si v svojem domu želijo robotski sesalnik, ki lahko tudi pomiva. Od drugih robotov 2 v 1 se vsekakor razlikuje po tem, da omogoča tako sesanje kot pomivanje v enem čiščenju. S tem seveda prihranite čas, hkrati pa ohranjate tla sveža in čista.

Vse to je sedaj mogoče zaradi popolnoma izvlečne krpe za brisanje, ki se dvigne na vrh robota, ko le-ta naleti na preprogo. Prvi robot te vrste 2-v-1 s tem poskrbi, da preproga ne bo mokra, ko se bo na njo zapeljal.

iRobot OS 5.0 predstavlja nove funkcije in novo digitalno izkušnjo, ki jo izboljšuje inteligenca in poosebljanje celotnega portfelja povezanih robotov podjetja – sedaj ponuja še bolj premišljene posodobitve za lastnike hišnih ljubljenčkov, zelo zaposlene družine in posameznike, ki si želijo več nadzora nad tem, kako čistijo.

»iRobot OS zagotavlja inteligenco, ki poganja naše robote. Oživlja premišljene in inteligentne izdelke za dom, ki spoštujejo, povezujejo in razumejo uporabnikov dom in življenjski slog ter pomagajo našim robotom postati cenjen in zaupanja vreden partner v domu,« je povedal Colin Angle, predsednik in izvršni direktor iRobota. »Roomba Combo j7+ v popolnosti združuje inteligenco operacijskega sistema iRobot OS s čudovito oblikovano strojno opremo ter tako uporabnikom ponudi rešitev za sesanje in pomivanje kot nobena druga. Tako lahko dan za dnem ohranja čiste in sveže preproge in ostale pohodne površine, tako da lahko vi živite svoje življenje. Z Roombo, ki letos praznuje svoj 20. rojstni dan, iRobot OS daje naši povezani liniji izdelkov tudi več inteligence, s tem pa že obstoječim robotom uporabnikov omogoča čiščenje na nove načine.«

Najbolj napreden robotski sesalnik in pomivalec na svetu – Roomba Combo j7+

»Do danes so številni robotski sesalniki in pomivalci 2-v-1 zagotavljali slabo uporabniško izkušnjo bodisi zato, ker so zahtevali ločena, zamudna opravila čiščenja, bodisi ker so povzročali več nereda. Čistilne krpice se na primer niso dvignile dovolj visoko, da bi se izognile preprogam. Roomba Combo j7+ edinstveno rešuje oba izziva,« je dejal Keith Hartsfield, produktni direktor pri iRobot. »In zahvaljujoč operacijskemu sistemu iRobot OS bo vaša Roomba Combo j7+ sčasoma postala pametnejša, saj bo samodejno prenesla nove zmogljivosti, kadarkoli jih bomo izdali na trg. Takoj ko se razvijejo nove izboljšave, jih torej pridobi tudi vaš robot.«

Za razliko od drugih 2-v-1 Roomba Combo j7+ najprej posesa preproge, nato pa hkrati posesa in pobriše trda tla. S tovrstnim procesom uporabnikom prihrani čas, saj celotni prostor očisti v enem samem opravilu. Z uporabo naprednih senzorjev lahko robot zazna različne vrste tal. Ko se Roomba Combo j7+ približa preprogi, njegovi popolnoma izvlečni roki za pomivanje dvigneta mokro blazinico na sam vrh robota – na podoben način, kot streho dvignete v avtomobilu kabriolet. S tem poskrbi, da preproga ne bo mokra, ko se bo zapeljal preko nje.

Zahvaljujoč operacijskemu sistemu iRobot OS in robotovemu navigacijskemu sistemu PrecisionVision uporabnikom ni več potrebno skrbeti za čiščenje, preden se le-to sploh prične. Roomba Combo j7+ prepozna več kot 80 običajnih predmetov, kar robotu omogoča čiščenje specifičnih mest na ukaz, npr. okrog mačjih straniščem, WC školjk, pomivalnih strojev in podobno. Prav tako robotu omogoča, da zazna in se izogne nevarnostim na tleh, kot so vrvi, oblačila, čevlji, nogavice, nahrbtniki, posodice za hišne ljubljenčke, igrače za hišne ljubljenčke in morebitni smrdljivi kupčki hišnih ljubljenčkov. Da bo čiščenje še enostavnejše, združite robota s svojim glasovnim pomočnikom in mu preprosto naročite, naj očisti določene prostore ali predmete v vašem domu, in takoj bo naredil, kar zahtevate. Roomba Combo j7+ razume približno 600 glasovnih ukazov, več kot katerikoli drug 2-v-1. Uporabniki lahko osebne čistilne naloge prilagodijo v aplikaciji iRobot Home, pri čemer izberejo, katere prostore naj posesa in obriše, ali samo posesa, in prilagodi količino čistilne raztopine, ki naj jo uporabi.

Edina krpa, ki se tako visoko dvigne, da preproge ostanejo suhe

Druge krpe 2-v-1 se dvignejo le nekaj milimetrov (če sploh) in posledično lahko za seboj pustijo umazanijo na preprogi. Roomba Combo j7+ je edina naprava 2-v-1 s krpo, ki se sama dvigne na sam vrh robota, popolnoma stran od preprog. Dve popolnoma zložljivi, trpežni, kovinski roki za brisanje krpo dvigneta takoj, ko robot zazna preprogo ali odeje, s čimer preprečite neželeno mokro umazanijo.

Prvi resnično prostoročni robot za sesanje in pomivanje

Uporaba Roomba Combo j7+ je izjemno preprosta. Robot zazna, ko je krpa za pomivanje nameščena in je rezervoar za čistilno raztopino poln – zatem pa samodejno preklopi v način pomivanja. Vse druge 2-v-1 naprave imajo krpo, ki jo morate pred pomivanjem ročno pritrditi in odstraniti po končanem sesanju, kar pomeni dodatno delo in čas.

Pri Roombi Combo j7+ je roka za brisanje že pritrjena in tako takoj pripravljena za uporabo. Za sesanje je opremljena tudi s sistemom za samopraznjenje Clean Base®, ki omogoča, da Roomba Combo j7+ izprazni umazanijo in ostanke, ki jih zbere v priloženo vrečko, ki je ni treba zamenjati do 60 dni.

iRobot OS 5.0 Home Intelligence – Čistite, kjer želite in kadar želite

iRobot OS zagotavlja vrhunsko ter prilagodljivo izkušnjo za vse uporabnike, vključno z lastniki hišnih ljubljenčkov, družinami in vsemi, ki iščejo več nadzora nad tem, kako čistijo. Kot del iRobotovega stalnega razvoja operacijskega sistema iRobot OS, podjetje uvaja nove funkcije in premišljene digitalne izkušnje, ki izboljšujejo inteligenco, poosebljanje in nadzor v celotnem portfelju povezanih robotskih sesalnikov Roomba in robotskih pomivalnikov Braava jet . Razširjeno prepoznavanje predmetov omogoča več čiščenja na ukaz, navigacijo, ki vključuje vse ovire na vsaki preprogi ter stalno osredotočenost na zagotavljanje več funkcij, povezanih s hišnimi ljubljenčki kot katerikoli drug robot.

  • Čiščenje specifičnih mest na ukaz – Vizualni besednjak OS iRobot se širi z novimi priporočili za območje čiščenja. Poleg predhodno napovedanih predmetov, kot so kavči, mize, pulti in praznična drevesca, lahko robotski sesalnik Roomba s funkcijo Imprint® Smart Mapping in robotski pomivalec Braava jet m6 zdaj samodejno zaznata in proaktivno priporočita čista območja okoli pomivalnih strojev, stranišč, pečic/štedilnikov, smeti in škatel ter skled za hišne ljubljenčke. Uporabniki svoj pametni zemljevid lahko tudi prilagodijo z določitvijo lastnih natančnih čistih območij. Z uporabo naprav, ki podpirajo digitalne pomočnike Google Assistant, Alexo in Siri, lahko uporabniki svojemu robotu naročijo, naj ta območja očisti samo z glasom, na primer »Alexa, povej Braavi jet m6, naj pobriše okoli stranišča.«
  • Izogne se več predmetom, kot želite, da se jim – robotski sesalniki serije Roomba j lahko zaznajo in se izognejo še več nevarnostim na tleh kot prej, kar zagotavlja večjo brezskrbnost, da bo delo opravljeno. Roboti serije Roomba j bodo poleg predhodno podprtih predmetov, kot so čevlji ali copati, nogavice, vrvice, slušalke, oblačila, brisače in trdni odpadki hišnih ljubljenčkov, zdaj prepoznali in se izogibali tudi igračam za hišne ljubljenčke, skledam za hišne ljubljenčke, košem za odpadke in nahrbtnikom.
  • Sproti preskočite sobo – Stvari kdaj enostavno ne gredo po načrtih, vključno z vašo rutino čiščenja. Zdaj lahko med trenutnim pospravljanjem preskočite sobo, da se izognete neželenim prekinitvam. Če pritisnete gumb Preskoči v aplikaciji iRobot Home ali uporabite svoj glas z Alexo, boste preskočili sobo ali območje, ki jo robot trenutno čisti, in se pomaknili v naslednjo sobo ali območje, to pa vam bo omogočilo nemoteno nadaljevanje dneva.
  • Uporabniki sistema iOS lahko zdaj ustvarijo bližnjice Siri za usmerjeno čiščenje prostorov in že shranjene »priljubljene« iz aplikacije iRobot Home. Zdaj lahko s svojim glasom naročite Siri, naj očisti prostore, kot sta dnevna soba ali jedilnica. Lahko pa začnete čistiti s svojim glasom iz že shranjenih priljubljenih v aplikaciji iRobot Home. Na primer, lahko rečete “Hej Siri, pospravi po večerji,” in vaš Roomba ali Braava jet m6 bo očistil sobe, ki ste jih označili kot priljubljene.

iRobot zavezanost do podatkov o strankah, zasebnosti in varnosti

Izdelke iRobot in iRobot OS podpira zavezanost podjetja do zasebnosti strank in varnosti podatkov. Vsi podatki so varovani od začetka do konca, vključno z večplastno zaščito okrog robotov, oblaka in aplikacije podjetja. iRobot podatke o strankah obravnava z najvišjimi standardi varovanja zasebnosti in je v ta namen pridobil svetovno priznan TRUSTe Certified Privacy Seal. Stranke lahko kadar koli posodobijo svoje nastavitve v aplikaciji, kar jim omogoči, da določijo, do katerih informacij ima iRobot dostop. iRobot ne prodaja in ne bo prodajal podatkov o strankah.

»V podjetju iRobot je zaščita podatkov in zasebnosti strank izjemnega pomena, sploh ko raziskujemo pot naprej za domačo robotiko in prihodnost doma,« je nadaljeval Colin Angle. »Vemo, da nas stranke sprejmejo v svoje domove, ker verjamejo, da jim bodo naši izdelki pomagali narediti več ter da bomo v največji meri spoštovali njihove informacije. To zaupanje jemljemo resno.«

iRobot je med drugim prvo podjetje za potrošniške robote, ki je za robotski sesalnik Roomba j7/j7+ pridobilo oznako s strani tretje osebe, TÜV SÜD Cyber Security Mark. Gre za še strožji okvir, ki presega industrijski standard. Podjetje si trenutno prizadeva pridobiti isto raven certifikata tudi za robotski sesalnik in pomivalec Roomba Combo j7/j7+.

Cene in razpoložljivost

Roomba Combo j7+ bo v Evropi na voljo od 4. oktobra, na drugih mednarodnih trgih pa bo na voljo v četrtem četrtletju 2022. Hkrati so na volje tudi posodobitve operacijskega sistema iRobot OS 5.0.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba Roomba j7

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več