Obvestila podjetij
10.09.2021 10:30
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPROMova nova analiza medijske potrošnje kaže, da je šport premagal koronavirus

Aktualna analiza medijske potrošnje, ki so jo pripravili v družbi iPROM, razkriva znaten porast zanimanja za digitalne medije med olimpijskimi igrami in strm padec zanimanja za vsebine, povezane s koronavirusom.

Glede na izsledke iPROMove analize medijske potrošnje digitalnih vsebin se je zanimanje za slovenske digitalne medije med olimpijskimi igrami povečalo v povprečju za 20 odstotkov. Rekordna bera medalj slovenskih reprezentantov je potrošnjo povečala za povprečno 50 odstotkov, pri čemer jo je na najvišjih 95 odstotkov dvignilo olimpijsko zlato Primoža Rogliča na kronometru. Dosežena odličja naših športnikov so tudi podaljšala dolžino obiska, in sicer v povprečju za 12 odstotkov.

Še večjo obiskanost so digitalni mediji beležili med košarkarskimi tekmami, ko je bila ta v povprečju večja za 85 odstotkov. Ljubitelji športa so se med olimpijado na straneh slovenskih digitalnih medijev zadržali v povprečju za 7 odstotkov dlje kot običajno, ob nočni košarkarski tekmi proti nemški košarkarski reprezentanci pa je bila posamezna seja uporabnika daljša za kar 30 odstotkov.

Prikaz povečanja obiska slovenskih digitalnih medijev in časa - Tekmovalci - iPROM - Press

Prikaz povečanja obiska slovenskih digitalnih medijev in časa - Košarka - iPROM - Press

»Uporaba digitalnih medijev se je v zadnjih dveh letih močno zasidrala pri vseh generacijah, rast dosega slovenskih digitalnih medijev pa še naprej progresivno narašča. Doseg, ki ga je v preteklem letu močno spodbudila pandemija koronavirusa, v letošnjem letu pa olimpijske igre, je v današnjem razpršenem medijskem ekosistemu resnično edinstven,« je povedal Tomaž Tomšič, vodja iPROM Labsa.

Rast obiska slovenskih digitalnih medijev v juliju 2021 - iPROM - Press

Rast obiska slovenskih digitalnih medijev v avgustu 2021 - iPROM - Press

Zanimanje za vsebine, povezane s pandemijo, upada v celotni regiji Adriatic

V primerjavi s prvim tromesečjem leta 2021 je v tretjem tromesečju dnevni doseg vsebin, povezanih s pandemijo koronavirusa, v Sloveniji upadel za 25,5 odstotka. Medtem ko je vsebine o tem v začetku leta dnevno spremljalo 19 odstotkov uporabnikov spletnih medijev, je v tretjem četrtletju takih le še 13 odstotkov.

Trend zanimanja za vsebine povezane s covidom-19 v obdobju od januarja 2021 do avgusta 2021 - iPROM - Press

V regiji Adriatic največji, 56,5-odstotni padec zanimanja za vsebine, povezane s koronavirusom, beležijo makedonski spletni mediji, sledijo jim avstrijski s 53,1-odstotnim upadom. Digitalni mediji v Bosni in Hercegovini so zabeležili 42,3-odstotno znižanje, madžarski 32-, albanski 26,5-, italijanski 24,4- ter srbski 23,1-odstotni upad branosti omenjenih vsebin. Hrvaški digitalni mediji v tretjem četrtletju glede na začetek letošnjega leta beležijo v povprečju 13,3-odstotni upad branosti vsebin, povezanih s koronavirusom. V Črni gori pa pandemija ostaja aktualna tema, saj je zanimanje za novice, povezane s tem, v primerjavi s prvim četrtletjem upadlo le za dober odstotek.

Uporabljena metodologija

Podatki za iPROMovo analizo medijske potrošnje v regiji Adriatic so bili zajeti in analizirani v obdobju od januarja 2021 do avgusta 2021. iPROM množico pridobljenih podatkov o vedenju uporabnikov beleži in obdeluje prek tehnološke platforme iPROM Cloud. Analiza je bila izvedena na vzorcu 21 milijonov uporabnikov interneta in je po standardu organizacije IAB zajemala 22 milijard meritvenih zahtevkov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več