Računalništvo, telefonija
01.01.2009 11:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPROM v letu 2008 podal roko dobrodelnosti in sodobni umetnosti

iPROM je v letošnjem letu v skladu s svojo družbeno odgovorno usmeritvijo pomagal štirim dobrodelnim organizacijam pri objavi njihovih oglasov na spletnih medijih. Poleg pomoči Unicefu, Rdečemu križu, Centru za avtizem in Zavetišču za živali Horjul pa je z odkupom enega izmed njenih umetniških del pomagal mladi umetnici Jasmini Cibic. iPROM namerava s svojimi medijskimi in tehnološkimi rešitvami tudi v prihodnjem letu podpreti različne dobrodelne projekte in s tem svoje aktivnosti usmeriti v korist manj privilegiranih posameznikov in skupin.

Februarja je iPROM pomagal Zavetišču za živali Horjul pri gradnji večje prepoznavnosti med ljudmi in pri informiranju o njihovem delu, ob tem pa je nekaterim živalim v zavetišču tudi pomagal najti topel dom. Glede na odzivnost spletnih oglasov, razmerje med prikazi in kliki je bilo namreč kar 0,65-odstotno, je bilo med tistimi, ki so bili oglasom izpostavljeni, zanimanje precejšnje.

Spomladi in med poletjem so v iPROM-u ponudili pomoč humanitarnima organizacijama Unicef in Rdeči križ. Za njuni brezplačni kampanji “Dve plati enega sveta” ter “Peljimo jih na morje” so k sodelovanju povabili slovenske spletne medije in jih prosili, naj odstopijo del svojega oglasnega prostora za brezplačno objavo oglasov. Na povabilo so se odzvali tako veliki, novičarski mediji, kot tudi manjši in bolj specializirani. Unicefov oglas o problematiki tretjega sveta je tako beležil 9,4 milijona prikazov, doseg akcije je bil 450.000 različnih uporabnikov spleta. Rdeči križ je s svojim pozivom darovalcem ustvaril 3,8 milijona prikazov in s tem dosegel 350.000 uporabnikov.

Jesen je bila v znamenju projekta Centra za avtizem, pri katerem so, na povabilo iPROM-a, spletni mediji sodelovali v iskanju delodajalcev, ki bi zaposlili osebe s to razvojno motnjo, obenem pa so ljudi seznanjali s to skrivnostno boleznijo. Tudi tu je bil odziv medijev nad pričakovanji, zanimanje za tematiko pa, sodeč po številu prikazov (4,1 milijona), dosegu 500.000 uporabnikov in razmerju med prikazi in kliki 0,63 odstotka, izjemno.

iPROM je v podporo sodobni umetnosti z odkupom dela mlade, perspektivne umetnice Jasmine Cibic pomagal udejanjiti njeno najnovejšo razstavo “Ideologies of Display”. Serija fotografij “Ideologies of Display”, ki bo do konca tega leta na ogled v ljubljanski galeriji Ganes Pratt, raziskuje odnose med razstavljenim umetniškim delom in arhitekturnim okvirom njegovega prikazovanja.


Prijavi napako v članku