Trdi diski
20.05.2009 12:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iomega predstavila nove eGo prenosne diske

Iomega predstavila nove eGo prenosne diske
Iomega predstavila nove eGo prenosne diske

Iomega

je v tem tednu predstavila novo generacijo svojih eGo prenosnih trdih diskov za Mac in Windows.

Novi eGo pogoni bodo na voljo v veličinah do 500GB in treh barvnih odtenkih – rdečem, srebrnem in modrem. Zunanjost je izdelana iz anodiziranega aluminija, v kateri se bohoti 2,5 palca velik shranjevalni mehanizem. Pogon je moč priključiti na PC ali Mac s pomočjo priključka USB 2.0, za napajanje pa bo raje uporabil bus varianto.

Poleg trdega diska bodo uporabniki prejeli še Mac združljivo programsko opremo, vključno z Iomega QuikProtect-om, programsko opremo za arhiviranje podatkov in EMC Retrospect Express-om, še enim programom za arhiviranje, ki ga ponuja hčerinsko podjetje Iomege. Vključena bo tudi MozyHome spletna storitev in sicer v kombinaciji 2GB spletnega prostora za 5 $ na mesec. (Windows uporabniki bodo dobili tudi kopijo programa McAfee VirusScan Plus.)

Starejše različice Iomega diskov so se povzpele največ do 320 GB. Novi 500GB velikani, bodo tako od uporabnikov operacijskih sistemov Mac zahtevali vsaj OS X verzije 10.4 ali novejše. Iomega je napovedala tudi, da bodo v juniju na voljo že novi diski z različnimi vmesniškimi kombinacijami.
Cena Iomega pogonov se bo začela vzpenjati pri 85 ameriških dolarjih.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku