Spletni brskalniki
18.08.2009 12:58
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 8 najboljši proti škodljivim kodam

Odločitev o namestitvi spletnega brskalnika IE bo tudi v rokah proizvajalcev že sestavljenih računalnikov.
Odločitev o namestitvi spletnega brskalnika IE bo tudi v rokah proizvajalcev že sestavljenih računalnikov.

Čeprav se to lahko sliši kot pravljica, je najnovejše varnostno testiranje najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov pokazalo, da smo pred škodljivimi spletnimi stranmi najbolj varni z uporabo spletnega brskalnika Internet Explorer 8. Raziskava neodvisnega podjetja za varnostna preverjanja in certifikacijo NSS Labs je namreč pokazala, da je Internet Explorer 8 od skupno 2.100 okuženih strani uspešno prepoznal kar 81-odstotkov strani.

Priljubljeni Mozillin brskalnik Firefox, ki ga številni računalničarji “hvalijo” kot izjemno varnega, je z borimi 27-odstotki pristal na drugem mestu. Bronasto medaljo si je z 21-odstotki prislužil spletni brsklanik Safari 4. Najslabše med vsemi pa se je odrezal brskalnik Opera, saj je uspešno prepoznal le slab odstotek okuženih strani.

Pri tem velja omeniti, da so bile spletne strani pripravljene na način, da bi uporabnika pretentale v prenos škodljivega programja, največkrat pod pretvezo, da gre za posodobitev priljubljenega programskega dodatka. Iz tega lahko sklepamo, da je varnost računalniškega sistema še vedno v največji meri odvisna od uporabnika samega.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku