Spletni brskalniki
14.11.2012 07:35

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 10 za Windows 7 je nared!

Microsoft je najavil razpoložljivost poskusne različice spletnega brskalnika Internet Explorer 10 za operacijski sistem Windows 7. Čeprav tu gre šele za prvo poskusno različico, se novinec v praksi odreže več kot odlično.
Internet Explorer 10 za Windows 7 se splača preizkusiti!
Internet Explorer 10 za Windows 7 se splača preizkusiti!

Dobra novica za vse uporabnike operacijskega sistema Windows 7, ki za deskanje po svetovnem spletu prisegajo na spletni brskalnik Internet Explorer. Microsoft je namreč za Okna 7 najavil razpoložljivost prve poskusne različice brskalnika Internet Explorer 10. Tu gre za spletni brskalnik, ki ga je podjetje iz Redmonda javnosti prvič predstavilo skupaj z operacijskim sistemom Windows 8.

Poskusno različico spletnega brskalnika Internet Explorer 10 za Windows 7 se vsekakor splača preizkusiti. Novi brskalnik namreč temelji na osnovi prenovljenega pogona za izrisovanje spletnih strani. Ta je bil deležen precejšnjih izboljšav, in sicer tako na področju hitrosti kot podpori novima spletnima standardoma HTML5 in CSS3. Novost je pisana na kožo tudi tistim, ki prisegajo na spletne aplikacije. Ta se namreč lahko pobaha s precej boljšo podporo spletnim standardom od njegovega predhodnika. Poleg tega je ta še hitrejši pri osveževanju strani.

Čeprav je prva poskusna različica spletnega brskalnika Internet Explorer 10 za Windows 7 zelo dobro zasnovana, dodatna previdnost pri njegovi uporabi seveda ne bo odveč. Zaradi programskih hroščev se namreč lahko zgodi, da nam določena spletna storitev ne bo delovala pravilno. Poskusni Internet Explorer 10 za Windows 7 je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/wtPyl. V primeru neprevidnih težav pri nameščanju ali uporabi novosti se po pomoč in nasvete lahko vedno zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku