Digitalizacija
Poslovne rešitve
28.05.2021 10:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako spraviti 10 naprav v 1?

V svetu tehnologije izstopa ena vrsta tehnologije, ki je popolnoma transformirala način kroženja informacij, izmenjav idej in tudi učenja. Interaktivna tehnologija zaslonov je odkrila novo dimenzijo izmenjave informacij.
Interaktivni zasloni so naprave, ki uporabnikom omogočajo digitalne vizualne predstavitve in nadzor podatkov preko digitalnih interakcij.
Interaktivni zasloni so naprave, ki uporabnikom omogočajo digitalne vizualne predstavitve in nadzor podatkov preko digitalnih interakcij.

Interaktivni zasloni so spremenili podobo sodobnih učilnic in poslovnih prostorov. Konec je časov pustih predavanj in sestankov, sedaj boste vstopili v vznemirljiv prostor, kjer bo potekalo interaktivno sodelovanje s skorajda neskončno možnosti za izmenjavo idej. Interaktivna tehnologija je močno orodje za podjetja vseh velikosti. Glavna prednost interaktivnih zaslonov je njihova neverjetna vsestranskost. Omejuje jih le človeška domišljija, skupaj s pravim pristopom pa strankam zagotovijo nepozabno izkušnjo.

V učilnicah so postali takojšen hit za učence in učitelje, saj poživijo tudi najbolj monotona predavanja. Če ste se kdaj spraševali, kaj je interaktivni zaslon in kako doseže svoje občudovanje vredne uspehe, ste prišli na pravo mesto.

Skrivnost se skriva v vsestranskosti

Če želimo razumeti, zakaj so interaktivni zasloni tako uspešni in priljubljeni, moramo začeti na začetku. Kaj sploh so interaktivni zasloni? To so naprave, ki uporabnikom omogočajo digitalne vizualne predstavitve in nadzor podatkov preko digitalnih interakcij. Nadomestili so okorno in zastarelo tehnologijo projektorjev z visokokakovostnim zaslonom, izboljšano povezljivostjo in vgrajenimi programskimi rešitvami. Navadno ena sama naprava premore le eno ali dve funkciji, a že iz same definicije ste lahko razbrali, da so interaktivni zasloni na tem področju unikatni.

Zakaj so interaktivni zasloni boljši v vseh pogledih?

Za začetek ne potrebujejo posebnega računalnika, saj je ta že vgrajen v samo arhitekturo. Na prvi pogled takoj opazimo boljšo kakovost zaslona v primerjavi s projektorji. Številni modeli že podpirajo 4K ločljivost in zagotavljajo jasno sliko ne glede na osvetlitev. Tudi najboljši vsestranski projektorji se ne morejo približati kvaliteti interaktivnega zaslona. Široki koti gledanja prav tako omogočajo, da vsi udeleženci jasno vidijo sliko.

Projektorji so strojna rešitev, ki potrebuje povezavo z računalnikom ali drugo pametno napravo. Programska oprema, ki jo premorejo, je osnovna, po navadi nič več kot samo navigacijski meni, ki ga najdete na večini televizorjev. Pametni projektorji so izjema, a tudi najboljši pametni projektor se ne more približati vsestranskosti interaktivnega zaslona. Večina zaslonov ima že vgrajeno vso ključno programsko opremo, ki jo lahko še dodatno razširite z moduli in vtičniki.

V poslovnem svetu je to najbolj zaželena tehnologija, ki je sposobna slediti hitro spreminjajočem se delovnim procesom. Ekipe potrebujejo dostopnost in različne načine za sodelovanje. Visokotehnološki zasloni so običajno povezani z oblakom, ki omogoča prijavo in dostop do datotek kjerkoli in kadarkoli.

Preprosta uporaba in hitra namestitev

Ena glavnih prednosti interaktivnih zaslonov je dejstvo, da so rešitve vse v enem, ki so hkrati mobilne. Ni potrebe po tipkovnici ali miški, zvočnikih, kameri ali mikrofonu, saj je to že vključeno v interaktivni tehnologiji. To pomeni, da lahko zaslone brezskrbno premikate po prostorih, znebili se boste kablov in ostali brez skrbi, ali bo zaslon delal tudi v drugem prostoru.

Zasloni spremenijo tudi druge prostore. Ali vaši sprejemnici ali recepciji primanjkuje dinamičnosti in živahnosti? Ste obtičali s statičnimi zasloni, ki vedno prikazujejo iste informacije? Interaktivne rešitve so zasnovane tako, da jih lahko, ko jih ne uporabljate za poslovne ali izobraževalne namene, spremenite v kakovostne oglasne panoje ali pozdravne zaslone na recepciji. Strankam omogočijo, da se dotaknejo zaslona in izberejo dodatne informacije o podjetju, storitvi ali izdelku.

Olajšajo življenje

Za ljudi, ki se vsakodnevno soočajo z gibalnimi omejitvami, je interaktivni zaslon najboljša rešitev za premagovanje ovir. Velik format in tehnologija na dotik jim pomagata rešitve za nekatere ovire, s katerimi se ti posamezniki običajno soočajo pri uporabi računalnika, projektorja ali table.

Če želite izvedeti več o interaktivni tehnologiji, obiščite spletno stran strim.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni interaktivni zaslon

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več