Digitalizacija
28.05.2021 10:00
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako spraviti 10 naprav v 1?

V svetu tehnologije izstopa ena vrsta tehnologije, ki je popolnoma transformirala način kroženja informacij, izmenjav idej in tudi učenja. Interaktivna tehnologija zaslonov je odkrila novo dimenzijo izmenjave informacij.
Interaktivni zasloni so naprave, ki uporabnikom omogočajo digitalne vizualne predstavitve in nadzor podatkov preko digitalnih interakcij.
Interaktivni zasloni so naprave, ki uporabnikom omogočajo digitalne vizualne predstavitve in nadzor podatkov preko digitalnih interakcij.

Interaktivni zasloni so spremenili podobo sodobnih učilnic in poslovnih prostorov. Konec je časov pustih predavanj in sestankov, sedaj boste vstopili v vznemirljiv prostor, kjer bo potekalo interaktivno sodelovanje s skorajda neskončno možnosti za izmenjavo idej. Interaktivna tehnologija je močno orodje za podjetja vseh velikosti. Glavna prednost interaktivnih zaslonov je njihova neverjetna vsestranskost. Omejuje jih le človeška domišljija, skupaj s pravim pristopom pa strankam zagotovijo nepozabno izkušnjo.

V učilnicah so postali takojšen hit za učence in učitelje, saj poživijo tudi najbolj monotona predavanja. Če ste se kdaj spraševali, kaj je interaktivni zaslon in kako doseže svoje občudovanje vredne uspehe, ste prišli na pravo mesto.

Skrivnost se skriva v vsestranskosti

Če želimo razumeti, zakaj so interaktivni zasloni tako uspešni in priljubljeni, moramo začeti na začetku. Kaj sploh so interaktivni zasloni? To so naprave, ki uporabnikom omogočajo digitalne vizualne predstavitve in nadzor podatkov preko digitalnih interakcij. Nadomestili so okorno in zastarelo tehnologijo projektorjev z visokokakovostnim zaslonom, izboljšano povezljivostjo in vgrajenimi programskimi rešitvami. Navadno ena sama naprava premore le eno ali dve funkciji, a že iz same definicije ste lahko razbrali, da so interaktivni zasloni na tem področju unikatni.

Zakaj so interaktivni zasloni boljši v vseh pogledih?

Za začetek ne potrebujejo posebnega računalnika, saj je ta že vgrajen v samo arhitekturo. Na prvi pogled takoj opazimo boljšo kakovost zaslona v primerjavi s projektorji. Številni modeli že podpirajo 4K ločljivost in zagotavljajo jasno sliko ne glede na osvetlitev. Tudi najboljši vsestranski projektorji se ne morejo približati kvaliteti interaktivnega zaslona. Široki koti gledanja prav tako omogočajo, da vsi udeleženci jasno vidijo sliko.

Projektorji so strojna rešitev, ki potrebuje povezavo z računalnikom ali drugo pametno napravo. Programska oprema, ki jo premorejo, je osnovna, po navadi nič več kot samo navigacijski meni, ki ga najdete na večini televizorjev. Pametni projektorji so izjema, a tudi najboljši pametni projektor se ne more približati vsestranskosti interaktivnega zaslona. Večina zaslonov ima že vgrajeno vso ključno programsko opremo, ki jo lahko še dodatno razširite z moduli in vtičniki.

V poslovnem svetu je to najbolj zaželena tehnologija, ki je sposobna slediti hitro spreminjajočem se delovnim procesom. Ekipe potrebujejo dostopnost in različne načine za sodelovanje. Visokotehnološki zasloni so običajno povezani z oblakom, ki omogoča prijavo in dostop do datotek kjerkoli in kadarkoli.

Preprosta uporaba in hitra namestitev

Ena glavnih prednosti interaktivnih zaslonov je dejstvo, da so rešitve vse v enem, ki so hkrati mobilne. Ni potrebe po tipkovnici ali miški, zvočnikih, kameri ali mikrofonu, saj je to že vključeno v interaktivni tehnologiji. To pomeni, da lahko zaslone brezskrbno premikate po prostorih, znebili se boste kablov in ostali brez skrbi, ali bo zaslon delal tudi v drugem prostoru.

Zasloni spremenijo tudi druge prostore. Ali vaši sprejemnici ali recepciji primanjkuje dinamičnosti in živahnosti? Ste obtičali s statičnimi zasloni, ki vedno prikazujejo iste informacije? Interaktivne rešitve so zasnovane tako, da jih lahko, ko jih ne uporabljate za poslovne ali izobraževalne namene, spremenite v kakovostne oglasne panoje ali pozdravne zaslone na recepciji. Strankam omogočijo, da se dotaknejo zaslona in izberejo dodatne informacije o podjetju, storitvi ali izdelku.

Olajšajo življenje

Za ljudi, ki se vsakodnevno soočajo z gibalnimi omejitvami, je interaktivni zaslon najboljša rešitev za premagovanje ovir. Velik format in tehnologija na dotik jim pomagata rešitve za nekatere ovire, s katerimi se ti posamezniki običajno soočajo pri uporabi računalnika, projektorja ali table.

Če želite izvedeti več o interaktivni tehnologiji, obiščite spletno stran strim.si.

Vas zanima več iz te teme?
zasloni interaktivni zaslon

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655